Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Dragnea despre viitorul Casei Regale şi despre Palatul Elisabeta

13
22 Dec 2017 17:25:25
Autor: Radu Eremia
Liviu Dragnea şi principesa Margareta, şef al Casei regale. FOTO Arhivă Adevărul/facebook Liviu Dragnea
Liviu Dragnea şi principesa Margareta, şef al Casei regale. FOTO Arhivă Adevărul/facebook Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că Guvernul va decide dacă Palatul Elisabeta va rămâne Casei Regale, precizând că legea privind Statutul Casei Regale va fi dezbătută după vacanţa parlamentară şi în urma unor discuţii „fără patimă”, existând unele aspecte „controversate“ în proiect.

„E o discuţie foarte serioasă despre simboluri. Nu susţin şi nu voi promova niciodată o discuţie simplistă despre acest subiect. Este un subiect foarte sensibil. Cu toţii am văzut un val de emoţie în perioada trecută, în care Regele a fost adus în România. Eu cred că simbolul Casei Regale trebuie să existe în România. Trebuie continuate discuţiile în mod serios despre dacă şi ce ar trebui să primească, ca şi ajutor de la stat. Aici discuţiile sunt destul de controversate, argumentate şi contraargumentate, despre a beneficia de nişte spaţii unde să-şi desfăşoare activitatea, cât de mari sau cât de mici, dacă să beneficieze de susţinere a cheltuielilor din fondurile publice, da sau nu. Asta trebuie discutat separat şi fără patimă”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, după votul final privind bugetul de stat pe 2018. 
 
Preşedintele PSD a fost întrebat ce se va întâmpla cu Palatul Elisabeta, în condiţiile în care trebuie evacuat în luna februarie de familia regală, deoarece expiră cele 60 de zile prevăzute de lege.  „Acolo este un activ al RAAPPS, care este în subordinea Guvernului. Va fi o decizie a Guvernului. Eu sunt convins că vor avea o discuţie RAPPS sau secretarul general al Guvernului sau Guvernul şi reprezentanţii Casei Regale şi vor găsi o soluţie. Despre lege, discutăm în Parlament”, a răspuns Dragnea.
 
Premierul Mihai Tudose a declarat cu o zi în urmă că Guvernul ar putea să acorde Casei Regale statut de utilitate publică, dar a punctat încă o dată împotriva acordării altor beneficii urmaşilor Regelui Mihai I. Mai mult, Tudose a subliniat că el e „republican“ şi că nu e interesat de subiectul unui posibil referendum referitor la părerea românilor despre monarhie.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Jean Maurer
22.12.2017, 18:32:38

Cu monarhia s-a terminat ! Acum avem probleme cu democratia si dictatura parlamentara ! Cand ne-om mai linisti, discutam si despre monarhie si Regele Duda !

-1 (5 voturi)
Dab Lia
22.12.2017, 20:48:20

Sa o rugam pe principesa sa nu devina bugetara alaturi de sot si altii din jurul ei.Asta ne mai lipsea.Tichete de masa le dati?

+1 (7 voturi)
m lupascu
22.12.2017, 18:51:33

- condamnatu recidivist impotriva intereselor cetateanului votant

+3 (3 voturi)
Ggggg Hhhhh
22.12.2017, 19:47:06

O casa Regală nu îl aude pe Dragnea.

+2 (2 voturi)
Nicolae Georgescu
22.12.2017, 20:42:08

Eu vreau sa stiu ce spune Dragnea despre VIITORUL lui... Le Bulau?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările