Ce spune Iohannis despre amânarea alegerilor din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ar vrea ca în această toamnă să fie alegeri locale şi parlamentare, însă dacă sunt probleme generate de pandemie, acestea ar putea fi amânate.

„Sunt mai multe lucruri de care să ţinem cont. Sunt mai mulţi experţi care ne spun că nu vom scăpa de virus. E prematur să spunem când vom avea alegeri. Important e să facem alegerile când nu reprezintă un pericol pentru populaţie. Nu o să facem alegeri când epidemia încă există. Sper să reuşim să avem în această toamnă şi alegeri locale, şi alegeri la termen. Dacă nu, vor trebui amânate. Facem alegeri când nu mai e pericol”, aa afirmat preşedintele Klaus Iohannis. 

Anterior, premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul unui interviu, că ar vrea ca alegerile locale să fie organizate în septembrie. 

„Dacă primul val se va stinge, să spun, spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val ar fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident, să fie, într-adevăr, posibile, din punctul de vedere al contextului epidemiologic” a afirmat Orban, la B1 TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite