Ce spune Nicuşor Dan despre sondajul lui Vlad Voiculescu: L-am văzut din presă. Fiecare are dreptul să comunice cum vrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicusor Dan - FOTO Eduard Enea
Nicusor Dan - FOTO Eduard Enea

Candidatul independent la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a susţinut marţi o conferinţă de presă în care a vorbit despre calitatea aerului din Bucureşti şi despre ce măsuri ar trebui luate. Anterior, şi candidatul PLUS la primărie Vlad Voiculescu a ţinut o conferinţă în care a prezentat un sondaj de unde reiese că diferenţa dintre el şi Dan în opţiunile electoratului e de 1%. „Fiecare are dreptul să comunice cum vrea” a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat despre sondajul făcut de PLUS din care reiese că în calitate de candidat al alianţei USR-PLUS Vlad Voiculescu ar obţine un scor de 35%, în timp ce Nicuşor Dan ar avea 36%, acesta din urmă s-a ferit să comenteze cifrele.

„L-am văzut şi eu ca dvs. în presă. Fiecare are dreptul să comunice în felul în care doreşte. Eu sunt un independent sprijinit de un partid din alianţă”, a afirmat Nicuşor Dan. Cât despre un protocol în care să se angajeze că îl va susţine pe Voiculescu în cazul în care nu va fi ales candidatul alianţei, Nicuşor Dan a subliniat că este un om de onoare.

„Această chestiune am dovedit-o în toată activitatea mea publică, că sunt un om de onoare. Că ceea ce spun şi fac. Am spus încă de acum un an că în ipoteza unui singur tur ar trebui să avem un candidat unic, că trebuie să existe niste metode acceptate de toată lumea prin care acest candidat să fie acceptat şi că în cazul în care Opoziţia îşi alege un candidat unic, altul decât mine, că îl voi susţine”, a completat independentul.

În privinţa departajării dintre el şi Vlad Voiculescu, Nicuşor Dan se arată în continuare pentru sondajele de opinie. „Când faci o echipă de fotbal, selecţia o faci la fotbal, nu la fotbal în sală (n.red.: aluzie la primaries interne). Dacă vrem să câştigăm nişte alegeri trebuie să-i întrebăm pe toţi bucureştenii. Metoda ştiinţifică de peste o sută de ani este sondajul”, a mai declarat acesta.

De asemenea, fostul lider USR a mai precizat că nu intenţionează să se reînscrie în partid. „E o decizie pe care am luat-o acum doi ani şi jumătate pe nişte principii. Nu s-a schimbat nimic de atunci”, a mai relatat Nicuşor Dan.

Sondaj PLUS. Luptă cot la cot între Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan pentru Capitală. Cum stă Gabriela Firea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite