Ce spune premierul Tudose despre controalele ANAF la două redacţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Mihai Tudose. FOTO Mediafax
Premierul Mihai Tudose. FOTO Mediafax

Premierul Mihai Tudose susţine că nu l-a întrebat pe şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Bogdan Stan, de ce ANAF a controlat două redacţii de ştiri şi afirmă că nu este treaba politicului şi a Guvernului să intervină în activitatea unui „organism independent“.

Întrebat dacă i-a explicat Bogdan Stan care a fost scopul controalelor ANAF în cazul unor redacţii de ştiri, Tudose a replicat: „Nu-l întreb nici unde a fost, nici unde o să se ducă, nici de ce a fost, pentru că asta e începutul sfârşitului - implicarea practic a politicului, a Guvernului în activitatea unui organism independent. Practic, mă interesează rezultatele“.

El a mai spus că aceia care se simt neîndreptăţiţi de aceste controale au toate pârghiile legale pentru a riposta.„Cei care se simt, eu ştiu, agresaţi sau nedreptăţiţi de acţiuni, au toate pârghiile legale pentru a riposta”, a conchis Mihai Tudose. 

Jurnaliştii de la Rise Project au anunţat joi că fac obiectul unui control al ANAF, asociat în spaţiul public cu anchetele care l-au vizat pe liderul PSD Liviu Dragnea. Dragnea a negat orice legătură cu acţiunea ANAF, declarându-se surprins şi afirmând că se încearcă compromiterea sa.

Stan a precizat vineri că ANAF nu este o instituţie care îşi stabileşte calendarul de acţiuni în funcţie de declaraţiile oamenilor politic.

De asemenea, un control ANAF a avut loc şi la sediul site-ului Hotnews.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite