Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Traian Băsescu despre înregistrarea în care susţine că „România este un stat mafiot“

31
4 Jan 2017 12:08:36
Autor: Sebastian Zachmann
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu confirmă înregistrarea audio prezentată de România TV, televiziunea patronată de Sebastian Ghiţă, în care afirmă că România este „un stat mafiot“. Traian Băsescu spune că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan, deşi în înregistrare susţine altceva. Camelia Bogdan l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu.

„Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul “Ghiţă face dreptate”. Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări:

1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016;

2. Recunosc înregistrările ca fiind reale;

3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii;

4. Nu m-am întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi, implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu;

5. Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu);

6. Încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoşteam. În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii, şi, în mod deosebit, a SRI“, a postat Traian Băsescu pe Facebook. 

Sebastian Ghiţă, fugit din ţară în acest moment, a trimis o înregistrare audio la România TV în care cel care vorbeşte ar fi fostul preşedinte al Traian Băsescu. Fostul şef de stat îi spune interlocutorului că România e un „stat mafiot“  şi precizează: „Am înregistrări cu Coldea, Kovesi şi judecătoarea Bogdan“.

Mai precis, potrivit celor de la RTV, Băsescu se referă la condamnarea lui Dan Voiculescu unde unul dintre judecătorii din caz, Stan Mustaţă, a fost scos din complet. „Vorbeau de condamnarea lui Voiculescu cu trei zile înainte“, susţine la un moment dat vocea de pe înregistrare.

Redăm mai jos întreaga înregistrare difuzată de RTV:

„Discuţie Interlocutor - Traian Băsescu

Interlocutor: Şi aveţi înregistrări cu toţi?

Băsescu: Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet. Da? Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, ăsta e stat mafiot, na, eu ştiu ce spun.

Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

Sunteţi supărat pe ei?

Băsescu: Camelia Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Ovidiu Stoica
4.01.2017, 12:22:05

La felul cum evolueaza lucrurile nu cred ca ii mai prinde primavara in functii pe doamna doctor Kovesi si pe generalul telefoanelor Codlea.

+2 (4 voturi)
Paun Al
4.01.2017, 13:28:44

"Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, ăsta e stat mafiot, na, eu ştiu ce spun." Adica d-l Basescu recunoaste acum , ca a fost presedintele unui stat mafiot ? Si nu a avut nici o problema cu asta ? Se pare ca mafia va supune justitia , vom ajunge la justitia de pe vremea lui Nastase , cand la partid se stabileau ce dosare se mai deschid , cand senatorul Voicu stabilea sentintele. Norocul nostru cand ne-au primit in UE, au fost UE si SUA, care au impus ca si conditie ...o justitie care sa se lege si de "gulerele albe ". Acum UE si SUA au problemele lor. Probabil dl Dragnea se va ocupa si de justitie , de cine sa fie judecat si cine nu , de sentinte . Iar poporul pasiv si proaspati mituit va asista ...desavarsirea statului mafiot .

+2 (10 voturi)
Sorin Barbul
4.01.2017, 13:53:03

Domnule Păun, tocmai că a avut probleme: justiția a devenit cât de cât funcțională în mandatele domniei sale. Problema e că acum o ia nițel razna - iar cu Iordache la justiție o va lua pe tobogan.

+1 (5 voturi)
Nirolf
4.01.2017, 14:02:23

Paun Al Eu am interpretat altfel : Basescu sub imperiul informatiilor primite de la "sevicii" are o exprimare neortodoxa dar de inteles - Romania este controlata de Mafie . "Si nu a avut nici o problema cu asta ?" Pai mie mi se pare , ca a cam avut , si drept dovada ca este cel mai diabolizat om politic pe drept sau nu . Mafia politica romaneasca este un mecanism cu o putere uriasa , pe cale de consecinta acum cand Marele Tartor a pus laba pe putere este de asteptat o imblanzire a DNA si inlaturare a Codrutei Kovesi . Daca mass-media va tacea va urma si o amnistie , ceea ce va anula putinele rezultate pozitive a luptei cu coruptia .

+4 (6 voturi)
Sertorius
4.01.2017, 14:04:00

Băsescu încearcă să arunce mizeria doar pe convorbitorii și colaboratorii săi - Kovesi, Coldea și judecătoarea Camelia Bogdan. Însă efortul e lamentabil. Ar trebui să fim o țară de mari gugumani să nu ne prindem că pe primii doi, chiar el, Băsescu, i-a numit în funcții (și este astfel responsabil ptr faptele lor, măcar politic). Păi, dacă știa că se ocupă de ilegalități, de ce nu i-a revocat din funcții? Ba, mai mult, pe dna Kovesi a susținut-o până la sfârșit să fie pusă șef la DNA. Mai departe, cum se face că asemenea discuții grave îi erau adresate președintelui României, iar acesta n-a luat nicio măsură? Toate elementele indică fără dubiu complicitatea lui Băsescu și vinovăția sa. Ba, încă mai grav, dată fiind structura de putere (toți cei incriminați erau subalterni ai lui Băsescu, primii doi datorându-i acestuia funcțiile deținute), reiese că Băsescu este șeful rețelei de crimă organizată.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările