Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Viorica Dăncilă despre o posibilă eliberare a lui Dragnea în luna iulie cu ajutorul CCR

23
18 Jun 2019 20:34:41
Autor: Sebastian Zachmann
Liviu Dragnea, pe vremea când era în spatele tuturor deciziilor
Liviu Dragnea, pe vremea când era în spatele tuturor deciziilor

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre posibilitatea ca Liviu Dragnea să fie eliberat din puşcărie ca urmare a deciziei CCR. Curtea va judeca pe 3 iulie dacă completul de 3 judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea în primă instanţă la trei ani şi jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive a fost legal constituit. O decizie favorabilă l-ar scoate pe fostul lider PSD de după gratii.

Adevărul: Doamna Dăncilă, pe 3 iulie, CCR  va da o decizie în ceea ce priveşte sesizarea lui Florin Iordache pe completurile de 3 judecatori de la Curtea Supremă. În cazul unei soluţii favorabile, Liviu Dragnea ar ieşi practic din închisoare. V-aţi imaginat vreodată cum ar arăta ziua în care Liviu Dragnea ar ieşi din puşcărie din perspectiva dvs ca preşedinte interimar al PSD?

Viorica Dăncilă: Nu m-am gândit la acest lucru. Curtea Constituţională are dreptul să ia orice decizie, eu nu mă amestec în discuţie. Nu doresc nimănui să stea după gratii dacă legea îi permite să iasă după gratii. Nu vreau să fac referire la acest aspect, mai ales că pe data de 3 iulie este un eveniment important pentru România. Vom face bilanţul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

***

În primul interviu după moţiunea de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Adevarul Live, că nu va demisiona în cazul în care nu va fi aleasă în funcţie de preşedinte al PSD la Congresul din 29 iunie. „Preşedintele partidului să fie şi şeful Executivului. Noi am mai avut această experienţă în care preşedintele partidului nu a fost primul-ministru şi aţi văzut, suntem la al treilea guvern“, a spus Dăncilă.

.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Tomescu Tom
18.06.2019, 20:41:09

3 Iulie ---- > " Winter is coming " ...... :)))))

+3 (5 voturi)
Vacarescu Ienachita
18.06.2019, 20:51:35

Iaaaauuuiiii...ia iesi si asteia acum ase cornitele alea negre ca la necuratul cela :)

0 (2 voturi)
Stefan din Nord
18.06.2019, 20:47:43

UDREA condamnata de ce este libera ???? La ea se poate doar pentru ca era amanta lui Chiorete ?

-13 (15 voturi)
Manole Scarlat
18.06.2019, 21:08:16

Păi, indiferent de ce hotăreşte CCR, e clar că completurile de 3, ca şi cele de 5, a fost ilegale. Dar unii zice că decizile CCR se aplică decât în viitor, nu şi retroactiv. Sau nu e aşa ? Sentinţa ar putea fi suspendată, ca în cazul lui Udrea, şi procesul reluat de la zero ? Mister total.

-13 (15 voturi)
MV R.
18.06.2019, 21:50:27

După borfașii,boarfele,semianalfabeții și tâmpiții care înseamnă PSD,toată Justiția este ilegală. Legal este dreptul lor de a jefui,trăzni-i-ar Dumnezeu pe toți,cu toți ai lor!

+9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (23)