Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce sume s-au cotizat la partide în 2017 şi ce politician a donat cel mai mult

4
30 Apr 2018 17:48:37
Autor: Maria Tufan
Deputatul Florin Iordache a fost cel mai „darnic” politician din PSD. Foto: Inquam.
Deputatul Florin Iordache a fost cel mai „darnic” politician din PSD. Foto: Inquam.

Cotizaţiile membrilor de partid au fost publicate recent în Monitorul Oficial, arătând, astfel, ce politicieni au donat şi care au fost cele mai mari sume intrate în buzunarele organizaţiilor. Potrivit realitatea.net, consilierul general USR, Bogdan Stroe, se află în topul clasamentului cu 154.000 de lei acordaţi partidului Uniunea Salvaţi România. Acestuia i se alătură senatoarea PNL Carmen Hărău, dar şi deputatul PSD Florin Iordache.

Bogdan Stroe, consilier general al Uniunii Salvaţi România a donat anul trecut pentru partid 154.000 de lei, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial. Totodată, cea mai mare sumă primită de PNL a venit de la senatoarea Carmen Hărău, care ar fi adus în buzunarele partidului 74.000 de lei, clasându-se, astfel, pe locul doi în topul celor mai „darnici” politicieni.

În tabăra social democraţilor, lider la categoria „cotizaţiilor” a fost deputatul Florin Iordache care a contribuit cu 57.000 de lei. Sebestyen Csaba a fost cel care a adus cei mai mulţi bani în conturile UDMR, mai exact 16.000 de lei, scrie realitatea.net.

Potrivit aceleiaşi surse, statul a acordat, în luna martie a acestui an, tuturor partidelor politice parlamentare subvenţii care ar fi depăşit suma de 13 milioane de lei, sumă mărită considerabil din 2017 în urma unor modificări votate în Camera Deputaţilor la Legea nr. 334/2006. Deputatul PSD Marian Drăghici a propus ca „suma alocată anual partidelor politice de la bugetul de stat” să fie „de cel puţin 0,01% şi de cel mult 0,04% din produsul intern brut”, textul legislativ anterior precizând doar că „partidele politice primesc anual subvenţie de la bugetul de stat, în condiţiile legii”. Astfel, anul trecut, subvenţiile au depăşit trei milioane de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Radu Mircea
30.04.2018, 19:05:03

# Sunt constient ca trebuie sa existe partide , dar sunt revoltat ca trebuie sa platesc groparii Romaniei , ca din banii mei trebuie sa platesc unor hoti dovediti , adica condamnati . Nu cred ca pe timpul mandatului meu se va ajunge la asta , dar un partid care nu se sustine singur , din cotizatiile membrilor sa-i , fara donatii de 154.000 de lei , ( chiar dom'le , de unde avea Bogdan Stroe atitia bani de care se putea lipsi ??? ) sa fie radiat cu un preaviz de 30 de zile , ca orice contribuabil .

+1 (1 vot)
Crina Mate
30.04.2018, 19:41:04

Radu Mircea, acestea sunt "cotizatiile" dintr-un an fara mize electorale. Interesant ar fi fost sa le vedem publicate pe cele dintr-un an electoral. Atunci ai fi cu adevarat surprins de sumele de care se pot lipsi, intr-un an , unii !!

+1 (1 vot)
M Costi
30.04.2018, 21:11:20

@Radu Mircea - "...pe timpul mandatului meu..." !?! Daca tot ai primit mandat , nu ne spui si cine ti l-a dat ?

-1 (1 vot)
Mihai Giurgiuveanu
2.05.2018, 11:39:35

Eu sunt convins ca nu toti au declarat exact suma cotizata! Ma astept ca pesedistii sa fi fost foarte generosi cu partidul care i-a pus la butoane si le-a dat acces la buuuget! Au declarat doar cativa, pentru ca altfel era prea evidenta smecheria!

Modifică Setările