Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce-ţi dorim noi ţie, dulce Românie?

10
30 Dec 2013 19:28:12
Bogdan Diaconu
Idealul României Unite trebuie să ne anime şi pe viitor
Idealul României Unite trebuie să ne anime şi pe viitor

La cumpăna dintre ani, ne întrebăm cu toţii cum va fi anul care va veni şi ce ne-am dori pentru 2014. Mai presus de toate, să ne întrebăm şi ce-i dorim României pentru viitor şi să punem umărul pentru ca aceste dorinţe să se şi împlinească. Toţi ne dorim o Românie puternică şi mândră, respectată şi îmbelşugată, un loc mai bun pentru toţi românii, chiar dacă părerile despre mijloacele prin acest lucru se poate realiza diferă de la caz la caz.

Îmi doresc pentru 2014 ca România să depăşească în sfârşit criza pornită în urmă cu ceva ani şi ca lucrurile să revină pe făgaşul normalităţii. Ca românii să nu mai fie nevoiţi să îşi caute de lucru prin alte părţi ale lumii şi ale Europei, ci să găsească tot ce au nevoie la ei în ţară. Îmi doresc ca România să fie respectată în lume şi printre celelalte ţări europene şi să nu mai fie transformată în sperietoarea cu care diferiţi politiceni străini îşi ameninţă alegătorii ca să mai primească nişte voturi în plus, deşi românii nu vor ”invada” nici Marea Britanie, nici vreo altă ţară de anul viitor.

Îi doresc aşadar României mai multă unitate şi determinare în a-şi împlini destinul care este exact acesta, de a fi din nou România Unită, ceea ce înseamnă şi puternică, bogată şi respectată.

Îmi doresc, de asemenea, ca Basarabia să revină la ţara-mamă şi să fim din nou împreună în graniţele aceluiaşi stat, pentru că toţi suntem români şi merităm să trăim în interiorul aceleiaşi ţări. Îmi doresc, de asemenea, ca fraţii români aflaţi în comunităţile istorice din preajma României să nu mai fie supuşi abuzurilor şi presiunilor statelor vecine, care par determinate să facă tot posibilul să asimileze comunităţile româneşti cu orice preţ şi încălcând orice norme. În egală măsură, îmi doresc ca agitaţia extremistă maghiară să înceteze în Transilvania, ca Ungaria să îşi vadă de ale ei şi noi de ale noastre, pentru că adevărata grijă este ca toţi cetăţenii români, indiferent de etnie, să o ducă mai bine.

Îmi doresc de asemenea ca politica românească să devină mai puţin conflictuală şi mai utilă în sens real. Atunci când disensiunile primează, aşteptările românilor trec pe planul doi, şi nu de acest lucru avem nevoie. Îmi doresc ca naţiunea română să-şi identifice necesităţile primordiale şi ca toată lumea să se subsumeze acestora, indiferent de apartenenţa politică sau de alte considerente.

Dacă ne vom stabili câteva priorităţi naţionale şi vom accepta ca toţi să lucrăm pentru ele, starea de conflictualitate se va estompa şi atunci vom şti cu toţii ce avem de făcut. Dacă societatea va fi divizată, atunci nu vom putea construi nimic, pentru că ne vom consuma energia în şapte direcţii. Îi doresc aşadar României mai multă unitate şi determinare în a-şi împlini destinul care este exact acesta, de a fi din nou România Unită, ceea ce înseamnă şi puternică, bogată şi respectată.

La Mulţi Ani, români şi La Mulţi Ani, România!

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

tampa_killer
30.12.2013, 22:28:09

ce-mi doresc eu mie? Sa vad parlamentarii ca nu au sorici ca acum. Sa vad ca parlamentarul nu este un mitocan cu bani care-si grohaie mediocritatea si cuteza a crede ca si acolo unde fiecare om e rege el face doar nestemate. Sa vad ca dreptatea este la fel si pt ala de la tara dar si pt ala de sus. Sa vad ca voiculescu, iliescu si basescu sunt cantariti de justitie cu obiectivitatea tipic nordica. Eu imi pot dori dar in Romania asta nu voi avea parte caci asta nu mai este Romania mea ci e Romania voastra, a politicienilor ce ati calarit-o si siluit-o dupa cum v-a fost pohta.. asa ca imi doresc sa ne lasati in linistea noastra macar acum si sa nu mai pierdeti timpul cu noi pt a va preface ca sunteti omul bun ( este valabil pt orice individ care este politician roman)

+9 (9 voturi)
Radu Mircea
31.12.2013, 08:39:07

# tampa_killer Adevar graita-i Ucigasule . Prea departe de dorintele junelui Diaconu nu suntem nici noi cu amendamentul ca le vrem indeplinite fara contributia lor , a politicienilor , decit poate cu contributia lor in munca in regim deschis daca nu au fost prea lacomi . In rest lor le doresc LA MULTI ANI si tie sanatate Ucigasule ! P.S. Am auzit ca li se face pielea de gaina cind le ureaza cineva "La multi ani" .

+4 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
31.12.2013, 09:04:35

Comentariu considerat abuziv.

666
31.12.2013, 13:10:38

le urez politicienilor LA MUTI ANI in dosul biserici

+3 (3 voturi)
lucia felicia barbes
31.12.2013, 22:37:19

Iti doresc,ROMANIE, un parlament adevarat ,cu parlamentari adevarati care vor binele poporului ,nu cel personal .

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările