Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce vor românii? Ce vrea PSD?

31
11 May 2019 08:39:32
Mircea Morariu

Bun. Să admitem că ar avea dreptate jurnalistul Cornel Nistorescu atunci când susţine, în cuprinsul editorialului publicat ieri în „Cotidianul”, că mai toţi fruntaşii politici ai Europei, dintre care mulţi au putut fi văzuţi cu doar o zi în urmă la Sibiu, sunt departe de a avea anvergura  celor ce i-au precedat în funcţii.

Admiţând asta nu înseamnă însă că nu băgăm de seamă că dl. Nistorescu se foloseşte de sus-citata observaţie doar spre a mai reduce din importanţa Summit-ului Consiliului European care a avut loc în superbul oraş din inima României. Directorul Cotidianului s-a mai aşezat o dată cu minciuna pregătită în faţa computerului cu ajutorul căruia şi-a scris editorialul poate şi pentru a încerca să le mai aline niţeluş suferinţa mai-marilor PSD în slujba cărora este. Mai pe ascuns, mai via casieria din incinta TVR. 

Alinarea a fost necesară fiindcă  Dragnea&co nu doar că au fost iarăşi siliţi să constate pe pielea proprie că nu mai sunt consideraţi frecventabili de europenii din familia lor politică, ci au mai avut şi de suportat suferinţa de a înghiţi realitatea ruşinoasă a eşecului mitingului organizat la Iaşi din ordinul şi în vederea satisfacerii orgoliului lui El Lider Maximo. Numai că Iaşiul s-a dovedit a fi locul de unde numitul Dragnea Liviu Nicolae nu doar că s-a întors cu onoarea nereperată şi cu o nouă porţie consistenţă de huiduieli venite din tot sufletul din partea locuitorilor oraşului care i-au arătat că s-a dus demult baba cu colacii şi capitala Moldovei s-a dezvrăjit, gata, nu mai este roşie, ci şi cu mintea bântuită  de privirea tâmpă, dezinteresată a celor aduşi cu forţa ori contra cost să îl aplaude. Oameni simpli, modeşti, sărmani, unii dintre ei cam balaoacheşi, din stirpea deja uitatei Floricica Dansatoarea. Oameni  ce şi-au disimulat cu mare greutatea oboseala şi lehamitea.

Să mai admitem şi că mulţi dintre  cei aflaţi azi la şefia feluritelor organisme ale Uniunii Europene se află foarte aproape de capătul misiunii ori al mandatului. Faptul acesta nu înseamnă nicidecum că dl. Nistorescu ar fi îndreptăţit să susţină că documentul adoptat joi la Sibiu ar fi numai un simplu petec de hârtie. Iar dacă directorul Cotidianului chiar are naivitatea de a  crede că astfel de documente se elaborează în însăşi ziua în care sunt adoptate formal şi date publicităţii, aşa cum se vede din lectura sus-menţionatul editorial, atunci şi-a pierdut degeaba vreo treizeci de ani din viaţă simulând că ar fi trecut măcar în parte de la presa aflată în slujba comunismului care, să recunoaştem, l-a făcut om şi i-a dat iluzia că ar fi mare jurnalist la gazetăria autentică şi, mai presus de toate, liberă şi netranzacţională.

Se prea poate să aibă dreptate dl. Titus Corlăţean care, invitat în studioul TVR, spre a comenta ceea ce s-a întâmplat joi la Sibiu, a tot insistat asupra faptului că o fi dl. Sebastian Kurz, cel mai tânăr cancelar din istoria Austriei, însă, ce să vezi!, nu are studii superioare. Colegii de partid ai d-lui Corlăţean, îndeosebi cei din linia întâi din ierarhia PSD, au astfel de studii, mai corect spus, au prin sertare o diplomă. Fie eliberată de universităţi de mâna a doua sau a treia, fie obţinută prin forma de învăţământ la distanţă. IDD-ul l-a făcut, de pildă, jurist pe dl. Nicolicea.  Mai au şi doctorate plagiate (nu e aşa, doamna Lia Olguţa Vasilescu, greşesc cumva domnule Şerban Nicolicea?) ori au fost prinşi cu mâţa-n sac în ziua susţinerii tezei (celebru în acest sens fiind cazul fostului ministru al Educaţiei, dl. Liviu Marian Pop). Însă mai presus de toate sunt anacronici, se poziţionează în contra timpului, pun piedici opţiunii pro-europene a românilor. Ori aici este marea durere a pesediştilor.

Românii care au ieşit în stradă joi la Sibiu spre a-i saluta, neîmpinşi de nimeni de la spate, pe şefii de state şi de guverne ai ţărilor din Uniunea Europeană, dar şi cei care l-au huiduit iarăşi la Iaşi pe Dragnea au dovedit că nu agreează deloc ceea ce le pregăteşte PSD.

Românii aceştia au ocazia de a-şi mai reafirma opţiunea pro-euopeană cu ocazia votului din 26 mai.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Utilizator Adevărul
11.05.2019, 10:00:02

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Giurgiuveanu
11.05.2019, 10:02:52

Spionajul FSBist i-a numarat pe jandarmi si pe "adoratori"??? Ai chiulit de la mareata aniversare din Piata Rosie, in prezenta marelui carmaci, Putin??

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
11.05.2019, 10:10:21

Comentariu considerat abuziv.

Mircea B.
11.05.2019, 11:29:27

Ha, ha ! Bine că l-ați sters pe matinalul bețivan @adinpisatpeeldemulteoricetîrnîi !

+4 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
11.05.2019, 12:28:55

”Ce vor românii? Ce vrea PSD?” Romanii vor un nivel de trai ca in Occident.. PSD-ul vrea sa-si scape ”șalăii” de puscarie, sa desăvarșeasca mafiotizarea institutiior statului si a relatiilor interinstitutionale..! Acuma referitor la mitingul la summit-ul de la Sibiu. Fluierati, huiduiti si contestati la ei acasa, liderii europeni si cei 2-3 pulifrici de birocrati corupti din staff-ul de la Bruxelles care i-au insotit (niste nenorociti care ne trateaza ca pe o colonie africana a imperiului franco-german denumit UE), au fot pupati in dos cat se poate de des si de apasat de cate Iohannis, camarila lui, propagandistii lui, ”acoperitii” de serviciu imbracati in civil si trimisi sa se plimbe prin zona, la Sibiu.” Gargaristica oficiala festivistă si un comunicatul comun imbecil de generalist si fara nici un angajament punctual si etapizat in nicio directie..!la asta s-au redus ”lucrarile” summitului patrionat de..Klovnis Iohannis, gaza si organizatorul. Ca roman fi vrut cei care ii învart cheita lui Iohannis, si-i scriu fituicile sa-l fi pus sa discute, sa apere sau sa propoveze intersele nationale ale Romaniei pe urmatoarele directii: - emigranti. - Schengen; - accesarea de fonduri europene mai ..facil si mai putin..discriminatoriu; - dreptul de a conserva tezaurului cultural, stintific si identitar al tarii; - stoparea umilintelor pe care trebuie sa le suporte Romania si cetatenii ei de la pulifricii de birocrati corupti din staff-ul UE; - incetarea mentinerii premeditate a României departe de deciziile care se iau in ceea ce o priveste..! Chiar mi-ar fi placut sa stiu ca Romania, prin presedintele tarii, s-a batut pentru interesele ei (asa cum face fiecare stat membru UE), ca a fost reprezentata cu demnitate si cu cu..vigurozitate in apararea interesele ei economico-financiare si de securitate, ca a militat si argumentat cu destula tarie pentru o UE cu cetateni egali in drepturi si libertati..! Cat de tare s-a ”zbatut” Iohannis pentru Romania si romani, si cat de mult a fost bagat in seama, imaginile din urmatorul video vorbesc de la sine: https://www.facebook.com/alexaliviudorualin/videos/2317383581813259/?t=3

-4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările