Ce zic liderii PSD despre revocarea din fruntea DNA a Laurei Codruţa Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD Liviu Dragnea. Photo: Inquam Pictures
Premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD Liviu Dragnea. Photo: Inquam Pictures

În contextul scandalului PSD-DNA, Liviu Dragnea a declarat înaintea şedinţei Comitetului Executiv că „domnul Tudorel Toader nu poate să ia măsuri, dar poate să propună”, şi aşteaptă de la ministrul Justiţiei „să facă ceea ce crede că trebuie făcut, condus de bun simţ şi de experienţă”. Premierul Viorica Dăncilă a precizat că nu poate să se pronunţe înainte pe subiect şi aşteaptă să vorbească cu Tudorel Toader în cursul zilei de mâine.

UPDATE:  La finalul CEx-ului, Viorica Dăncilă a declarat că va discuta cu Tudorel Toader mâine, înaintea şedinţei de Guvern. 

„Voi discuta cu ministrul Justiţiei înainte de şedinţa de Guvern de mâine. Îi voi solicita domnului Toader să aibă o declaraţie. Nu pot să spun eu dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA-ul. Nu trebuie să acuzăm întreaga Justiţiei, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în Justiţie. Eu, una, sunt îngrijorată în condiţiile în care am văzut că pot fi făcute probe împotriva unui premier. Este exclus să se comaseze DNA cu DIICOT.”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv că aşteaptă de la ministrul Justiţiei Tudorel Toader să facă ceea ce crede că trebuie făcut, în conflictul dintre PSD şi DNA. În urma înregistrărilor apărute duminică seara în spaţiul public, mai multe voci din PSD au cerut revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Liviu Dragnea a mai precizat că Tudorel Toader este „unul dintre cei mai îndreptăţiţi şi mai formaţi oameni din România în acest moment pentru a lua o decizie argumentată într-un fel sau altul” şi speră ca acesta să „propună o măsură bazată pe experienţă şi pe ceea ce se întâmplă în societate şi în justiţie”.

La intrarea în şedinţa CeX, premierul Viorica Dăncilă a ales să fie rezervată în declaraţii, spunând că nu se poate „antepronunţa” pe subiectul Departamentului Naţional Anticorupţie. Aceasta a mai precizat că nu a discutat încă cu ministrul Tudorel Toader, dar că vor avea o conversaţie pe acest subiect în cursul zilei de mâine, odată cu întoarcerea de urgenţă în ţară a demnitarului din vizita pe care o avea programată în Japonia.

Şedinţa CEX are loc în contextul scandalului provocat de acuzaţiile la adresa DNA, iar vicepremierul Paul Stănescu afirma, luni, că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze de la conducerea instituţiei şi că partidul va lua "o decizie politică" privind "acestă chestiune foarte gravă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite