Ceasul condamnării lui Voiculescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată lumea este specialistă acum în condamnarea lui Dan Voiculescu, toţi ştiu procedura, unii indignaţi, alţii fericiţi, aşa cum a fost şi în cazul condamnării lui Adrian Năstase.

Este o hotărâre dură, o condamnare care presupune inclusiv recuperarea prejudiciului. Însă, dacă nu suntem ipocriţi, vom recunoaşte că ne aşteptam la această condamnare. O întreagă clasă politică trebuie să înveţe ceva din condamnarea de azi a fostului om politic Voiculescu, iar plaga lăsată de acest proces şi de această condamnare pentru orice politician din România va fi una de lungă durată şi greu de tot vindecabilă.

Mă gândesc că nu este cea mai fericită formulă să mergem pe ideea procesului politic, chiar nu o încurajez. Ba chiar cred că pentru statul de drept şi partenerii noştri externi, declaraţia lui Dan Şova, purtătorul de cuvant al PSD, este cumplită şi dacă am da importanţa declaraţiilor lui, ar trebui să se răscoale o întreagă clasă politică, ca şi societatea civilă. Şi evident ca în aceste condiţii te gândeşti că este adevarată varianta vehiculată masiv, conform căreia se va promova Legea amnistiei şi graţierii, păzită cu multe bruboane de transpiraţie de PSD în Parlament, imediat după prezidenţiale. Sau mai bine ne spune direct Victor Ponta dacă este unul dintre proiectele sale de viitor, măcar să ştie populaţia ce şi cum votează.

Nu cred că este momentul să mai condamn eu în plus faţă de ce a spus instanţa, dar chiar vreau să-l parafrazez pe Alecu Russo, mai ales că vor începe să curgă comentariile cu privire la judecători, amintindu-vă că legile bune dar mai ales judecătorii buni apăra statul de drept în România. Cert este că urechile mele nu vor mai suporta să audă cum cineva care este condamnat în România este o victimă a sistemului, cum justiţia este în integralitatea ei condusă de Cel cu coarne sau ca ICCJ a dat hotărârea, oricare ar fi ea, sub presiunea opiniei publice, a MCV, a FMI, a organizaţiilor oculte sau a Mamei Omida. Trebuie să înţelegem ca vorbim despre un serviciu public, care trebuie şi merită să fie respectat. Cred că este timpul să nu ne mai pricepem chiar la toate şi să lăsăm instituţiile, cu castele lor, să se profesionalizeze şi să se autoregleze.

Fac un apel către politicieni, către societatea civilă, către formatorii de opinie, către jurnalişti să respecte decizia definitivă a instanţei pentru că prin asta respectă justiţia românească.

Articol preluat şi pe www.alinagorghiu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite