Politică

articolul anterior articolul urmator

Cel mai educat parlament din lume: unul din trei senatori şi-a luat doctoratul!

28
4 Nov 2020 12:05:55
George Butunoiu
Senatul României Foto MEDIAFAX
Senatul României Foto MEDIAFAX

Nu avem încă toate datele pentru comparaţie, însă aproape sigur senatul României are cel mai înalt nivel intelectual dintre toate parlamentele din lume. Unul din trei senatori români din legislatura curentă şi-a luat doctoratul!

Aveţi mai jos lista doctorilor din Senatul României, alături de câteva statistici care arată cum sunt distribuite acestea între partide şi pe sexe. Ca de fiecare dată când este vorba despre educaţie, UDMR sunt în coada listei, ei neavând niciun senator cu doctorat.

Coloanele: Numele senatorului, cu link către pagina sa de pe site-ul Politoscop, Partidul din care face parte în legislatura curentă, la data la care a fost listat tabelul, Vârsta la care senatorul a intrat în Parlament în legislatura curentă, Domeniul în care a făcut prima facultate şi Vârsta la care senatorul şi-a luat doctoratul.

Tabelul este ordonat crescător după Vârsta la care senatorul şi-a luat doctoratul. Consultaţi toate statisticile detaliate pentru Senat pe site-ul Politoscop.

Senator

Partid

Varsta la intrarea in Parl.

Varsta la doctorat

Domeniul studiilor

BREAZ Valer-Daniel

Indep.

41

27

Stiinte

HADÂRCĂ Ion

ALDE

67

29

Umanist

ALEXANDRESCU Vlad-Tudor

USR

51

30

Umanist

BODOG Florian-Dorel

PSD

45

30

Medical

DINU Nicoleta-Ramona

USR

41

31

Stiinte

MELEŞCANU Teodor-Viorel

PSD

75

32

Juridic

LUNGU Dan

USR

47

32

Umanist

VULPESCU Ioan

PSD

40

32

Umanist

FIFOR Mihai-Viorel

PSD

46

33

Umanist

DOGARIU Eugen

PSD

39

33

Juridic

RESMERIŢĂ Cornel-Cristian

PSD

36

33

Stiinte

CREŢU Gabriela

PSD

51

33

Umanist

GORGHIU Alina-Ştefania

PNL

38

34

Juridic

ANDRONESCU Ecaterina

PSD

68

35

Tehnic

HĂRĂU Eleonora-Carmen

PNL

56

35

Economic

CHIŢAC Vergil

PNL

54

37

Tehnic

DINICĂ Silvia-Monica

USR

40

38

Stiinte

PĂNESCU Doru-Adrian

PSD

60

38

Tehnic

DĂNĂILĂ Leon

PNL

83

39

Medical

SILISTRU Doina

PSD

58

39

Agr./Zoot.

MATEI Constantin-Bogdan

PSD

36

40

Tehnic

ŢUŢUIANU Adrian

Indep.

51

41

Juridic

NICOLAE Şerban

PSD

48

41

Juridic

STOCHECI Cristina-Mariana

PSD

44

42

Medical

CORLĂŢEAN Titus

PSD

48

42

Juridic

DIACONESCU Renică

PSD

59

43

Medical

MARIN Gheorghe

PSD

64

43

Tehnic

VALECA Şerban-Constantin

PSD

60

44

Tehnic

BĂDULESCU Dorin-Valeriu

PMP

40

44

Juridic

DUMITRESCU Cristian-Sorin

PSD

61

47

Economic

ARCAŞ Viorel

PSD

58

49

Economic

MIHU Ştefan

PSD

63

51

Economic

BĂDĂLĂU Niculae

PSD

56

53

Tehnic

SAVIN Emanoil

PSD

58

53

Economic

BULACU Romulus

PNL

60

59

Tehnic

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Lucifer
4.11.2020, 12:15:55

SUA şi alţii ar putea face un parlament numai din premii Nobel, dar nu e niciunul prin parlamente sau guverne. Numai în România pute lumea de doctori şi doctori docenţi, dar învăţământul produce 40% analfabeţi funcţional. Mare ticăloşie! Oare, domnilor profesori/ universitari care au dat doctoratele, nu le-o fi ruşine? Toate doctoratele date în ţară în ultimii 30 de ani ar trebui să fie anulate.

-6 (12 voturi)
Ovidiu Olariu
4.11.2020, 12:56:48

Este o treabā minunatā ! Câti oameni de mare si de real prestigiu are tara noastrā ! Vorba vechii lozinci, de dinainte de 1990: stima noastrā si mandria ! Si, totusi ! Cum se poate cā tovarasul Nicolicea nu figureazā pe lista doctorilor in stiinte multilateral dezvoltate ? ! El, scuzati, adicā Domnia Sa, care este un jurist atat de valoros si care a absolvit -chiar daca in prag de apropiatā pensionare- una din cele mai prestigioase universitati existente pe bātrâna planetā Pāmânt ! Este o realitate inadmisibilā si dureroasā. Este o gravā si impardonabilā gresealā, este de neacceptatl ce s-a intamplat cu acest merituos, impetuos si, in acelasi timp, decent om politic, daca ne gandim la faptul cā bunii lui tovarasi, de bla, bla, bla si tra, la, la, inegalabilii Florin Iordache, Serban Nicolae sau Niculae Bādālāu, dar nu numai ei, ci si altii, au reusit sa treacā, in conditii spectaculoase, peste acest dificil obstacol, singurul care a mai putut sa ramânā in picioare in calea afirmārii lor ca oameni de mare valoare, ca personalitāti de exceptie, cu un profil grandios, national si international ! Ce bine de tara noastrā ! Are, in sfârsit, oamenii potriviti, la locul potrivit ! De aceea toate merg la noi strunā si, iatā, aici, in aceste "detalii", cat se poate de importante, se gaseste explicatia cā românilor le-a mers întotdeauna bine, iar acum o duc mai bine decat oricand !

-8 (18 voturi)
Ovidiu Olariu
4.11.2020, 13:10:27

P. S. Am inteles, in fine, cum de o mare valoare, ca tovarasul Eugen Nicolicea, nu figureazā pe lista doctorilor in stiinte. Aici, in tabelul aparut in articolul de mai sus, sunt numai doctorii in "stiinte" din Senat ! Cu doctorii din Camera Deputatilor se va publica o listā separatā. Iar pana atunci, isi va sustine disertatia de doctor in stiinte si tovarasul Nicolicea ! Disertatia este in lucru ! La desavarsirea tezei sale de doctorat îi dā o mânā importantā de ajutor si fostul sāu sef pe linie de partid, Victor Viorel Ponta, a carui probitate si corectitudine stiintificā nu o pune nimeni la indoialā, desi o sumā de oameni incompetenti si mici la suflet l-au acuzat de plagiat. Pe nedrept, bineinteles !

-5 (15 voturi)
Echo BRAVO
4.11.2020, 12:20:27

Recomandare pentru politicienii de astazi: Cei care ati terminat facultatea, faceti si liceul ! O sa va prinda bine !

+2 (2 voturi)
g i
4.11.2020, 13:23:09

Badalau - DOCTOR ? buahahahahaha ...tara trista plina de umor , un hot condamnat si un borfas penal si-a " tras " si doctorat ? Cat de boarfa poate fi un profesor care isi pune semnătura pe teza ciorditorului asta ? Ar trebui publica si lista " coordonatorilor de doctorate " colegii lui oprea izmenarul . La minorități e un turc din Tulcea , unul Ibram care a fost șofer de basculanta pe vremea lui Ceașcă , acum e absolvent de.... Drept si ca unica realizare este ca si-a angajat ambii copii la Parlament ca ..referenți Adunătura de borfasi m, coarde si analfabeți tupeiștii ăștia sunt repetenții si loazele proaste care stăteau in școala in ultimele bănci si care cerșeau nota de trecere ca sa facă si ei o meserie . Romania este unica ! Am pus la Curtea de Conturi un hot si un popa !

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările