Politică

articolul anterior articolul urmator

Cel mai NE-iubit dintre „patrioţi”

7
17 Apr 2019 10:56:31
Remus Pricopie
Liviu Dragnea la ICCJ Mediafax
Liviu Dragnea la ICCJ Mediafax

15 aprilie 2019. O zi memorabilă. Ziua în care cel mai NE-iubit dintre „patrioţi“ s-a prezentat în faţa magistraţilor instanţei supreme. Din nefericire, sub regia consultanţilor politici PSD, a fost circ. Atât afară, cât şi în interior.

Previzibil, Liviu Dragnea şi-a exprimat neîncrederea în DNA şi a etichetat dosarul cum altfel decât unul politic. Pseudo-argumentele sale şi ale celor câţiva apropiaţi sunt simple şi nu le auzim pentru prima dată. Ele vizează victimizarea preşedintelui PSD şi transformarea sa în „erou naţional“. Evident, orice „erou“ are nevoie de un duşman, iar acesta, dacă nu există, trebuie inventat: „statul paralel“, multinaţionalele, UE, Soros, cei patru „asasini“ de la Athénée Palace, probabil extratereştrii etc.

Tot ieri, Parlamentul European a luat în discuţie – din nou – situaţia statului de drept în România. Guvernarea PSD, blocată complet de problemele din justiţie ale lui Liviu Dragnea, a reuşit să obţină şi acest record negativ: într-un interval de timp foarte scurt, România ajunge de două ori pe agenda Parlamentului European pentru nerespectarea unor reguli de bază ale democraţiei şi ale statului de drept, reguli asumate de noi, ca ţară, în momentul aderării la UE şi NATO. De fapt, ieri, în Parlamentul European s-a spus în mod explicit că guvernarea Dragnea promovează corupţia şi încearcă să distrugă anticorpii instituţionali şi sociali care luptă împotriva acestui flagel.

În aceste condiţii, nu este de mirare că Liviu Dragnea a ajuns cel mai NE-iubit dintre „patrioţi“. Analiza calitativă (vezi grafic), realizată computerizat pe un număr de 11.819 articole/texte publicate ieri în online-ul românesc, cu peste 1 milion de vizualizări, ne arată raportarea dominant negativă la adresa celui mai „patriot“ dintre români. Dincolo de procente, ceea ce contează cu adevărat este raportul dintre scorul pozitiv şi cel negativ, raport care este puternic în defavoarea lui Liviu Dragnea.

Un politician cu un astfel de profil nu are ce căuta în prim-planul scenei politice româneşti, iar un partid care se gândeşte serios la viitorul său nu poate face scut în jurul celui care îl trage în jos. Confruntat cu un val de antipatie şi de respingere publică, Liviu Dragnea nu îşi protejează partidul, ci îl sacrifică pentru interesul personal. Procedând în acest fel, actualul preşedinte PSD nu face decât să fure dreptul unor cetăţeni cu opţiuni doctrinare de stânga de a se exprima politic. În faţa acestor evidenţe, cred că se poate spune, fără rezerve, că Liviu Dragnea a confiscat PSD.

Citiţi continuarea aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

marius cristian
17.04.2019, 11:46:50

Dle Pricopie sintagma "cel mai NE-iubit" se potriveste mult mai bine ficusului veninos de Cotroceni mai denumit si JohANUS .... credeti-ma ca este mult mai detestat decat PSDracnea.

-8 (8 voturi)
MV R.
17.04.2019, 12:28:58

Chestia e,marius cristian,că Iohannis va fi votat din nou,tot ca răul cel mai mic,dar va fi votat din nou! A,că PSDragnea va frauda alegerile,mă rog,tot ce se poate... Dar nici liniște nu va avea în președinția câștigată prin furt,oricât va sta acasă-lui Dragnea îi sunt închise de doi ani TOATE ușile cancelariilor importante,iar după acest an 2019,nici că îi vor mai fi vreodată,cât va trăi,deschise. Păcat că astfel va fi și România un stat în carantină. Însă vorba cuiva de pe un alt forum,când populația votantă pesede este un tub digestiv...

+5 (5 voturi)
Florin Ioanid
17.04.2019, 13:33:55

N-ai citit articolul? Sau l-ai citit și nu ai înțeles nimic. Mai citește-l o data și apoi roagă pe cineva să-ți explice la nevoie. Nu e rușine, avem prim-ministru care suferă de aceeași anomalie.

+5 (5 voturi)
miron miron
17.04.2019, 13:04:10

Niciodata in PSD nu s-a produs o asa anomalie. Cu Iliescu, cu A. Nastase, Ponta, partidul a mers inainte. E prima data cand PSD scade vertiginos si totusi liderii partidului nu fac nimic. Toti stiu ca adevarata cauza e problema lui Dragnea cu justitia. Nicaieri in Europa un asa politician n-ar putea sa ocupe functie atat de inalta in stat si in partid, fiindu-i asa de usor sa-si de demisia. Onoarea il impiedica, fiindca a declarat ca nu vrea sa iasa din politica ca prostul, ci doar in picioare. El ramane in picioare, doar partidul se tot duce in jos.

+4 (4 voturi)
Sorin Ionascu
17.04.2019, 15:02:15

Iar pune clickbait??????? Devine enervant si nefrecventabil. In naivitatea mea credeam ca a invatat ceva, dar se pare ca nu. Rusine domnule "comunicator"!!!!!!!!!

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările