Cel mai NE-iubit dintre „patrioţi”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la ICCJ Mediafax
Liviu Dragnea la ICCJ Mediafax

15 aprilie 2019. O zi memorabilă. Ziua în care cel mai NE-iubit dintre „patrioţi“ s-a prezentat în faţa magistraţilor instanţei supreme. Din nefericire, sub regia consultanţilor politici PSD, a fost circ. Atât afară, cât şi în interior.

Previzibil, Liviu Dragnea şi-a exprimat neîncrederea în DNA şi a etichetat dosarul cum altfel decât unul politic. Pseudo-argumentele sale şi ale celor câţiva apropiaţi sunt simple şi nu le auzim pentru prima dată. Ele vizează victimizarea preşedintelui PSD şi transformarea sa în „erou naţional“. Evident, orice „erou“ are nevoie de un duşman, iar acesta, dacă nu există, trebuie inventat: „statul paralel“, multinaţionalele, UE, Soros, cei patru „asasini“ de la Athénée Palace, probabil extratereştrii etc.

Tot ieri, Parlamentul European a luat în discuţie – din nou – situaţia statului de drept în România. Guvernarea PSD, blocată complet de problemele din justiţie ale lui Liviu Dragnea, a reuşit să obţină şi acest record negativ: într-un interval de timp foarte scurt, România ajunge de două ori pe agenda Parlamentului European pentru nerespectarea unor reguli de bază ale democraţiei şi ale statului de drept, reguli asumate de noi, ca ţară, în momentul aderării la UE şi NATO. De fapt, ieri, în Parlamentul European s-a spus în mod explicit că guvernarea Dragnea promovează corupţia şi încearcă să distrugă anticorpii instituţionali şi sociali care luptă împotriva acestui flagel.

Dragnea

În aceste condiţii, nu este de mirare că Liviu Dragnea a ajuns cel mai NE-iubit dintre „patrioţi“. Analiza calitativă (vezi grafic), realizată computerizat pe un număr de 11.819 articole/texte publicate ieri în online-ul românesc, cu peste 1 milion de vizualizări, ne arată raportarea dominant negativă la adresa celui mai „patriot“ dintre români. Dincolo de procente, ceea ce contează cu adevărat este raportul dintre scorul pozitiv şi cel negativ, raport care este puternic în defavoarea lui Liviu Dragnea.

Un politician cu un astfel de profil nu are ce căuta în prim-planul scenei politice româneşti, iar un partid care se gândeşte serios la viitorul său nu poate face scut în jurul celui care îl trage în jos. Confruntat cu un val de antipatie şi de respingere publică, Liviu Dragnea nu îşi protejează partidul, ci îl sacrifică pentru interesul personal. Procedând în acest fel, actualul preşedinte PSD nu face decât să fure dreptul unor cetăţeni cu opţiuni doctrinare de stânga de a se exprima politic. În faţa acestor evidenţe, cred că se poate spune, fără rezerve, că Liviu Dragnea a confiscat PSD.

Citiţi continuarea aici

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite