Cele două Camere ale Parlamentului şi-au ales conducerea. PSD  a făcut modificări la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, şefii celor două Camere ale Parlamentului FOTO Mediafax
Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, şefii celor două Camere ale Parlamentului FOTO Mediafax

Senatul şi Camera Deputaţilor şi-au ales marţi, în prima şedinţă din noua sesiune ordinară, componenţa Biroului Permanent, for care asigură conducerea celor două Camere. PSD a fost singurul partid care şi-a schimbat membrii în conducerea Senatului, în timp ce la Camera Deputaţilor singura modificare a constat în faptul că UDMR a pierdut un post de chestor în favoarea PNL.

La Senat, PSD a propus schimbarea unora dintre reprezentanţii săi, astfel că Augustin Mitu va avea o funcţie de vicepreşedinte în locul lui Cristian Dumitrescu, iar Niculae Bădălău şi Neculai Bereanu vor fi chestori. Astfel, în Biroul Permanent al Senatului, vor activa ca vicepreşedinţi, din rândul social-democraţilor, Ioan Chelaru, care a deţinut şi până acum această funcţiei, şi Augustin Mitu. PNL va fi reprezentat, în continuare, de Teodor Atanasiu.

Pentru postul de vicepreşedinte, grupul parlamentar PC-PLR l-a susţinut, ca şi în sesiunea parlamentară anterioară, pe senatorul Vasile Nistor.

Secretarii Biroului Permanent al Senatului au rămas neschimbaţi. Astfel, din partea grupului PSD au fost numiţi Ion Purec (UNPR) şi Ion Rotaru, iar din partea PNL Mario Oprea şi Alexandru Pereş.

PNL l-a susţinut în continuare pe senatorul Cristian Bodea pentru funcţia de chestor în Biroul Permanent, în timp ce PSD i-a înlocuit pe Florin Constantinescu şi Nicolae Moga cu senatorii Niculae Bădălău şi Neculai Bereanu. UDMR l-a promovat tot pe senatorul Verestóy Attila pentru funcţia de chestor în Biroul Permanent.

La Camera Deputaţilor, singura modificare în Biroul Permanent a constat în faptul că UDMR a pierdut locul de chestor în favoarea PNL. Astfel, vicepreşedinţi ai Camerei vor fi Florin Iordache, Rodica Nassar, Gabriel Vlase de la PSD şi Dan Motreanu de la PNL, secretari vor fi Marcel Ciolacu, Laurenţiu Chivăsuţă de la PSD, Cristian Buican – PNL, Niculae Mircovici – minorităţi, iar chestori vor fi Mircea Drăghici –PSD, Steluţa Cătăniciu- ALDE, Ioan Bălan şi Ion Palăr- PNL.

Biroul Permanent al celor două Camere se compune din preşedintele Camerei, care este şi preşedintele Biroului Permanent, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori, apartenenţa politică a membrilor Biroului reflectând configuraţia politică a forului legislativ.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite