articolul anterior articolul urmator

Cele două Treimi (III)

7
6 Mar 2018 14:50:26
Tudor Cătineanu

7 Comentarii

Iulian Arion
6.03.2018, 17:00:06

Potrivit celui mai recend eurobarometru, romanii au 21% incredere in guvern iar 79% nu au. 18% au incredere in Camera Deputatilor, iar 82% nu au. 13% au incredere in partide, iar 87% nu au. Este evident ca sperantele romanilor nu sunt catre partide! Solutia este democratia participativa. La acest tip de democratie trebuie sa ajungem pentru a evita omorarea proscrisilor. Modul de implementare este prin candidati independenti, care sa se angajeze prin act notarial investit cu titlu executoriu ca vor accepta sa fie revocati prin vot on-line. Principiile democratiei participative: Decizia cetatenilor exprimata prin referendum national devine lege, incepand cu ziua imediat urmatoare numaratorii voturilor. Nu se supun referendumului: - abolirea unui drept fundamental al omului stabilit in declaratia ONU din 1948; - introducerea pedepsei capitale; - incalcare principiului separatiei puterilor in stat. Suveranitatea cetatenilor nu este transferabila niciunei institutii, persoana sau grup. Prin referendum se transfera entitatilor statului obligatia, autoritatea de a pune in aplicare decizia poporului exprimata in cadrul referendumului. Statul functioneaza pe baza respectarii principiului separatiei puterilor in stat. Acestea sunt: puterea judiciara, puterea legislativa, puterea executiva. Puterile in stat au obligatia de a comunica, indeplini cu buna credinta mandatul incredintat de cetateni, de a conlucra la buna functionare a statului. Parlamentul este unicul for legiuitor. Doar puterea judiciara are dreptul de a judeca si hotari in interesul legii. Puterea executiva are obligatia de a administra pe baza legilor existente. Alegerea reprezentantilor locali si nationali se face prin votul cetatenilor. Votul este uninominal, in maxim doua tururi de scrutin. Castigator este declarat candidatul care obtine jumatate plus unul din voturile exprimate. Cetatenii au dreptul de a revoca reprezentantul ales, prin votul a cel putin jumatate plus unu al celor care l-au ales. Nu trebuie sa fim o organizatie. In democratie, orice organizatie este ocultata si ocupta de crima organizata. Trebuie sa fim organizati!

+1 (1 vot)
Iulian Arion
6.03.2018, 17:04:37

In trecerea la democratia participativa, cetatenii vor fi cei care vor decide. Ei formeaza poporul nostru. Poporul nostru este mai întelept, mai capabil si mai patriot, decât conducatorii lui. Pe el se poate conta. El nu se târguieste pe socoteala marilor idei, Lui nu-I trebuie propaganda pentru lucrurile mari, pe cari le întelege prin instinct si le serveste cu abnegatie. El nu se sperie nici de greutati si are rabdare. Are mai mult tact si mai bun simt, decât conducatorii lui.

dvestisestinatati
6.03.2018, 18:25:58

Iulian Arion " Ei formeaza poporul nostru. Poporul nostru este mai întelept" Corect, de aceia poporul a si votat PSD Problema e ca exista o gasca de proeuropeni tradatori si anarhisti care fac demonstratii neautorizate. Ce solutie aveti pentru acesti penali ?

Iulian Arion
6.03.2018, 19:17:06

Solutia este sa demonstreze oricine, oricand ceva nu-i convine. Altfel, guvernantii cred ca fac ce trebuie. Se mira ca-i schimba Dragnea - mai penal decat toti!

Iulian Arion
6.03.2018, 19:19:19

Domnule Tudor Cătineanu, Trebuie ca fiecare dintre noi sa se intrebe ce poate sa faca pentru cetate, pentru ceilalti cetateni. Apoi sa faca, sa puna in opera ceea ce s-a gandit ca poate face. Sa faca bine ceea ce a facut. Sa mai verifice inca o data!