Cele mai penibile declaraţii pe care politicienii vor să le facă uitate. Ponta:„Fă, Doina“ sau destăinuirile sexuale ale fostului şef al CJ Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a surpins pe toată lumea după ce i-a spus unui ministru „Fă, Doina“
Premierul Victor Ponta a surpins pe toată lumea după ce i-a spus unui ministru „Fă, Doina“

Politicienii au ajuns, cu voie sau fără, în centrul unor scandaluri uriaşe, după ce au făcut declaraţii cel puţin stânjenitoare şi penibile. „Adevărul“ vă prezintă cele mai amuzante şi suprinzătoare declaraţii ale politicienilor din România.

CONSTANŢA. Declaraţiile care l-au adus pe Mazăre în prim-plan: urmărit de mafioţi în Madagascar, demisii pe bandă şi glume cu preşcolarii

Atunci când vine vorba de un primar care iese din tipare, Mazăre depăşeşte orice standard. Cele mai amuzante sau ciudate declaraţii ale edilului l-au adus de multe ori în faţa camerelor TV, i-au menţinut "celebritatea", dar i-au adus şi oprobiul public.

După ce a apărut în revista Playboy, edilul a făcut o vizită la o grădiniţă din Constanţa. Mirat de faptul că toţi cei mici erau împărţiţi pe grupe în funcţie de gen, edilul a exclamat "Dar voi aşa staţi aici, fetiţele într-o parte şi băieţii în alta, nu vă încălecaţi? Când o să mai creşteţi o să vă încălecaţi"

image

TURNU-SEVERIN. Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, insulta adversarii politici pe vremea când se credea stăpânul absolut al judeţului

Cu puţin înainte de Crăciunul anului 2013, atunci când baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, se afla la cârma Consiliului Judeţean Mehedinţi şi se credea stăpânul judeţului, l-a jignit pe senatul PDL, Marius Bălu, numindu-l  „idiot şi dobitoc” fiindcă acesta atrăsese public atenţia asupra ilegalităţilor din  procedura de achiziţie a aparaturii medicale pentru noua maternitate.

Este contractul despre care câteva luni mai târziu procurorii DNA aveau să spună că era atribuit cu dedicaţie unei anumite firme, în megadosarul de corupţie în care este cercetat acum Adrian Duicu. 

SATU-MARE. Politicienii spun lucruri trăznite. Mircea Govor către preoţi: ”Dacă nu votaţi cu Ponta, eu nu vă mai cunosc”

Mircea Govor, preşedintele filialei PSD Satu Mare, a rămas celebru în urma înregistrărilor apărute în presă, în care acesta şi-ar fi ameninţat colegii că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu câştigă alegerile.

„Deci noi facem ce trebuie pentru judeţ şi ne pişăm pe şefii noştri…..Nu se mai poate să-l dăm în aia, nici pe el, nici pe … de la municipiu. Nu există asemenea vocabular, să-l dăm in aia sau în aia de Ponta sau de Dragnea. Nu există aşa ceva şi nu va mai exista, garantez eu. În judeţul Satu Mare, cât sunt eu aici nu vor mai exista aşa feluri de oameni. Să-i ia mama dracului pe toti, că n-am nevoie de toţi nenorociţii în jurul meu. Deci am nevoie decât de cei cu care pot face treabă, restul valea”, spune Govor, potrivit stenogramelor redate de gandul.info.

image

   

ALEXANDRIA. Cum a întors-o premierul de la ”Fă, Doina” la ”Fă Ponta!” şi cum a dat Liviu Dragnea vina pe Dumnezeu

Premierul Victor Ponta a devenit subiect de bancuri după celebra replică ” Fă, Doina” adresată colegei sale, ministrul Apelor, în barca cu care s-au plimbat pe uliţele inundate din Beiu. Liviu Dragnea a spus şi el lucruri trăznite. Nu în barca de la Beiu, ci după pierderea alegerilor prezidenţiale , când l-a găsit vinovat de eşec pe Dumnezeu.

O replică surprinsă de camerele video cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta în Teleorman, la inundaţiile din 2014, a rămas întipărită în memoria colectivă mai ceva decât uliţele inundate. ” "Tu ce faci, fă, Doina aici? Aveai tu chef de niste inundatii?” a întrebat-o Victor Ponta pe colega sa Doina Pană, ministrul Apelor , în barca cu care s-au plimbat pe uliţele inundate din Beiu. După ce replica surprinsă a făcut înconjurul televiziunilor , premierul a negat că ar fi folosit apelativul ” Fă”.

PITEŞTI. Argeşul intră în top cu memorabilele cuvinte atribuite lui Florin Tecău: ”F…t puţin şi rar”

Într-un clasament al declaraţiilor amuzante, dacă nu chiar ridicole, venite din sfera politică locală se detaşează doi politicieni de vază ai judeţului: preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, şi deputatul Cătălin Rădulescu.

Celebra mărturisire ”F…t puţin şi rar” din uluitorul Sexgate la Consiliul Judeţean, în care preşedintele Florin Tecău este protagonistul unei poveşti despre agăţat femei, va rămâne, probabil, mult timp un stigmat pentru preşedintele CJ Argeş.

Vorbele de duh ale omului politic nevoit să plece de la şefia interimară a filialei judeţene de partid, dar rămas în continuare la conducerea CJ Argeş au fost dezvăluite de săptămânalul argeşean “ Ancheta”, care a publicat un articol referitor la discuţiile cu tentă sexuală pe care Florin Tecău le-ar fi avut cu o ziaristă sub acoperire.

TEcau

VASLUI. Deputatul-Aldo Moro, "Gurista" Birchall, "şpaga" lui Titi şi farsele lui Bichineţ

Dumitru Buzatu, Adrian Solomon şi Constantin Constantinescu, baronii roşii ai judeţului Vaslui, au reuşit să câştige alegătorii prin limbajul picant, ieşiri deocheate în public sau farse la adresa opoziţiei.

Deputatul PSD de Bârlad Adrian Solomon este recunoscut a fi “slobod la gură”. În decursul anilor a avut cele mai multe ieşiri publice cu declaraţii care mai de care mai ieşite din tipar.

În 2007, când era viceprimar de Bârlad, l-a întâmpinat pe Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci prim ministru, cu un marş funberu cântat de fanfara de ţigani. Adrian Solomon s-a enervat că Tăriceanu a vizitat oraşul fără să-i anunţe oficialităţile locale. "Este un gest total lipsit de eleganţă ca tu, prim-ministrul României, să nu anunţi autorităţile locale atunci când vizitezi un oraş. Aşa ceva nu este posibil si nu pot să cred până unde poate ajunge Tăriceanu cu orgoliile politice", spunea acesta, in 2007.

CĂLĂRAŞI. Cum îşi caracterizează un primar alegătorii? Fostul edil de pe malul Borcei i-a făcut „javre“ în urmă cu 5 ani

Nicolae Dragu, fost primar al Călăraşiului, şi-a câştigat notorietatea acum 5 ani, deşi nu mai era cazul pentru că fusese de multe ori în centrul scandalurilor, la Zilele municipiului Călăraşi când, de pe scenă, a făcut „javre” câţiva spectatori care îl huiduiau.

Cum îşi caracterizează un primar alegătorii? Nicolae Dragu, fostul edil din Călăraşi, supărat că este huiduit de concetăţenii săi, a început să-i înjure şi din "javre" şi "derbedei" nu i-a scos pe călărăşenii veniţi să asiste la focul de artificii care marca finalul Zilelor Oraşului,pe 28 septembrie 2010.

image

"La revedere, javrelor! V-am scos din mizerie. Bălteaţi într-o mizerie. Asta este mulţumirea voastră?! Nu vă este ruşine? Nemernicilor! Voi nu reprezentaţi Călăraşiul. O haită de derbedei şi golani", a strigat edilul supărat . La o zi de la incidentul care i-a lăsat "mască" pe oameni, Nicolae Dragu a ieşit, dându-şi seama că a depăşit orice limită, şi şi-a cerut scuze.

PLOIEŞTI. Un primar i-a mărturisit public Elenei Udrea că doarme cu poza ei sub pernă

În 2011, primarul comunei prahovene Măgurele, Ion Apostolescu, îi declara public Elenei Udrea, la o conferinţă a PDL de la Ploieşti, că doarme cu fotografia ei sub pernă. „Permiteţi-mi, doamnă ministru, să vă fac o destăinuire, doar dumneavostră. Eu dorm cu poza dumneavoastră sub pernă“, a fost declaraţia care l-a „propulsat“ pe edil în presa naţională.

Amuzanta declaraţie a fost făcută în februarie 2011, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL, de la Ploieşti, la care participa şi Elena Udrea, pe atunci ministru al Turismului, Emil Boc, preşedintele PDL şi diverşi lideri ai partidului.

CLUJ-NAPOCA. Adam şi Eva la DNA sau premierul cu Masterati? Ioan Rus şi Emil Boc se luptă pentru supremaţie în topul celor mai trăsnite declaraţii

Cei mai vizibili clujeni în „politica mare”, ministrul Ioan Rus şi ex-premierul Emil Boc au lăsat posterităţii câteva citate memorabile. Cele mai „profunde” îi aparţin lui Rus, care face apel la Adam şi Eva, Vlad Ţepeş, dar şi la Aristotel şi Platon pentru a-şi susţine punctele de vedere.

     

ioan rus bucharest forum 2014

Ministrul Transporturilor şi liderul informal al PSD Cluj, Ioan Rus, a lăsat în urmă câteva „vorbe de duh” care au fost intens comentate. 

„Primul corupător şi primul corupt, dar şi obiectul actului de corupţie l-au facut Adam şi Eva. De atunci unii tot interpretează cum s-a întamplat acest lucru. Viaţa demonstrează că sunt politicieni, judecători, poliţişti corupţi”, a declarat Ioan Rus la prezentarea bilanţului Ministeru Afacerilor Interne. Ministrul a continuat cu declaraţii halucinante: "Nu sunt de acord că limitarea relaţiei dintre poliţişti şi politicieni este o vulnerabilitate la sistemul de luptă împotriva corupţiei, (...) în realitate, această luptă trebuie să o ducem toţi. Trebuie să înţelegem cu toţii că bătălia pentru corectitudine şi progres ne aparţine tuturor. Nu trebuie să arătăm cu degetul către doamna Codruţa sau să o urâm. Ea îşi face treaba. Trebuie să ne facem cu toţii treaba. A mai fost unul în istorie - Vlad Ţepeş. Boierii s-au mutat toţi la turci şi efectele s-au văzut", a spus ministrul Ioan Rus.

IAŞI. Cum a minţit Gheorghe Nichita că a fost coleg de echipă cu Gheorghe Hagi

Politicienii din Iaşi nu s-au putut remarca în ultimii ani cu reuşite administrative deosebite, în schimb au reuşit să intre în topul naţional al gafelor din declaraţii.

nichita minge

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, se distanţează între politicienii din Iaşi cu şansele cele mai mari de a spune un o prostie în orice declaraţie publică. Deşi are un bagaj gramatical limitat, şeful PSD Iaşi posedă o imaginaţie destul de bogată, iar accesele de grandomanie l-au determinat să producă, de-a lungul timpului, "perle" epocale.

TIMIŞOARA. Show-ul „televizionistic” al preşedintelui CJ Timiş, „cocoşeii de aur” ai lui Nicolae Robu şi gramatica Mariei Grapini

Aflaţi în lumina reflectoarelor, politicienii timişeni s-au făcut remarcaţi de-a lungul timpului printr-o serie de expresii „colorate”. Campioni au fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, dar nu s-au lăsat mai prejos nici primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi nici europarlamentarul Maria Grapini, celebră pentru greşelile gramaticale din postările de pe Facebook.

Unul dintre principalii furnizori de perle care fac deliciul presei este preşedintele Consiliului „Judeţan” Timiş, Titu Bojin. Un politician care vrea să se aibă bine cu toată lumea, Bojin este nu este deloc un fan al „animozităţilor”. De altfel, este celebră declaraţia preşedintelui CJT, care a spus că nu vor fi probleme cu deszăpezirea pentru că „de iubit  ne iubeşte şi Cel de Sus şi cel de jos, Înalt Prea Sfinţitul, cu care ne avem bine”. Tot preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a declarat într-o şedinţă de Consiliu Judeţean, că un consilier din opoziţie încearcă să facă „un show televizionistic”.

PIATRA NEAMŢ. Cum a ajuns celebru Gheorghe Ştefan: de la expresia „Ti fac io pi tini” la porecla Pinalti, marcă înregistrată

Expresia şi porecla rămase în memoria colectivă se leagă direct de istoria primarului Gheorghe Ştefan, zis Pinalti. „Ti fac io pi tini” a ajuns să fie folosită şi ca metodă de publicitate, iar porecla dată edilului nu poate fi utilizată oficial de nimeni.

Celebra expresie „Ti fac io pi tini” a împlinit 13 ani de când a fost auzită pentru prima dată în spaţiu public, rostită pe un ton ameninţător de Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, cel care a făcut-o celebră fără să vrea. Se întâmpla pe 19 august 2001, la un meci pe care echipa Ceahlăul o susţinea la Bucureşti, în Regie, cu Sportul Studenţesc. 

Aşa cum obişnuia în acea perioadă, Gheorghe Ştefan asista la meciurile echipei de pe banca de rezerve, lângă antrenorii şi jucătorii de rezervă. Pinalti era implicat total în fenomenul fotbalistic din Piatra Neamţ, unde deţinea funcţia de preşedinte al clubului, iar perioada respectivă era fastă pentru galben-negri, aflaţi la al optulea sezon consecutiv în Divizia A. 

La acest material au participat Adrian Boioglu, Corina Macavei, Nicu Ghişan, Sabina Ghiorghe, Remus Florescu, Cristina Stancu, Dana Mihai, Ionela Stănilă, Elisabeth Bouleanu, Cezar Pădurariu, Dani Dancea, Florin Jbanca.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite