Cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis pe una dintre Legile justiţiei, respinsă în câteva secunde de Comisia juridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică din Camera Deputaţilor, condusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea, a respins luni cererea de reexaminare a Legii 304 privind organizarea judiciară, una din cele trei legi ale Justiţiei. Astfel, solicitarea de reexaminare va intra luni seară la votul din Camera Deputaţilor, urmând ca mai apoi să fie trimisă la Senat pentru votul final.

Cererea de reexaminare a legii 304 privind organizarea judiciară înaintată de preşedintele Klaus Iohannis săptămâna trecută a fost respinsă luni de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor după doar câteva secunde de dezbatere. 

„Săptămâna viitoare o s-o retrimitem preşedintelui în aceeaşi formă şi în zece zile va fi obligat să o promulge”, a declarat Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale din Parlament. 

Legea 304 a fost deja analizată de CCR, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis fiind ultimul instrument de contestare. 

Klaus Iohannis a cerut Parlamentului, săptămâna trecută, reexaminarea Legii 304 privind organizarea judiciară, el arătând că unele dispoziţii ale actului normativ sunt neclare şi lipsite de coerenţă şi previzibilitate. Astfel, ele ar putea afecta exigenţele constituţionale şi standardele europene şi internaţionale în materie de independenţă şi bună funcţionare a sistemului judiciar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite