Certificatul verde, tema primelor diferenţe de viziuni din noul Guvern. Cum se contrazic Rafila şi Ciucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă ar vrea cât mai repede adoptat Certificatul verde, în timp ce Rafila este adeptul unui moment oportun. FOTO Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă ar vrea cât mai repede adoptat Certificatul verde, în timp ce Rafila este adeptul unui moment oportun. FOTO Inquam Photos / George Călin

Alexandru Rafila, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare, că Certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus în momentul oportun, fiind dat şi un exemplu. Cu o zi înainte, Nicolae Ciucă a cerut să fie adoptată cu prioritate iniţiativa legislativă Certificatul verde.

Alexandru Rafila a afirmat că un criteriu de introducere a certificatului verde ar putea fi, spre exemplu, creşterea numărului de cazuri pentru trei săptămâni consecutive, chiar dacă pleacă de la un număr mic. De asemenea, ar trebui să se renunţe la Certificatul verde atunci când se înregistrează descreşterea cazurilor.

„Acesta este un mecanism pe care toată lumea poate să îl înţeleagă. Nu e instrument opresiv, ci de protejare a sănătăţii publice şi a sănătăţii individuale”, a subliniat Rafila.

„Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o ţară care, din păcate, am avut o experienţă tragică a valului patru”, a declarat, marţi, premierul desemnat, după depunerea programului de guvernare la Parlament. Propunerea de premier a făcut apel la toţi parlamentarii să urgenteze adoptarea legii.

„Observăm că în celelalte ţări din Europa se manifestă al cincilea val aşa cum se numeşte el, ca atare, fac apel la toţi parlamentarii să înţeleagă şi să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a mai punctat Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite