Politică

articolul urmator

„Cetăţenii PRU“ ai lui Sebi Ghiţă

9
15 Mar 2019 13:46:17
Andrei Tănase
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

S-a trecut cu destul de multă uşurinţă peste câteva declaraţii foarte interesante din ultimele zile. Mă refer la zicerile lui Sebastian Ghiţă.

Individul, un fugar proaspăt eliberat de greutatea ultimului mandat de arestare, a ieşit la rampă. Desigur, mai bolborosea gogomănii cu pretenţii de ameninţări şi înainte, dar acum a devenit mai curajos şi mai agresiv.

Două declaraţii mi-au atras atenţia şi cred că merită să ne aplecăm câteva momente asupra lor.

Prima, cea de acum 5 zile în care Sebi Ghiţă îşi anunţa candidatura la europarlamentare pe lista PRM+PRU.

„Cine vreţi să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat. Trăiască România mare, unită şi suverană!“

„Azi, bandele Rezist ale lui Cioloş şi Soros atacă judecători.“ (Ghiţă la RomâniaTV)

Aşadar, ce avem noi aici? Avem un ins ce nu mai are grija vreunui mandat de arestare şi care, brusc, s-a erijat într-un lider român, gata oricând să se ia la trântă cu Soros şi Europa, totul pentru binele poporului său.

Genul ăsta de retorică e pe atât de primejdioasă pe cât e des întâlnită în ultima vreme. Ce îl mână, de fapt, pe Sebi Ghiţă în lupta asta cu duşmani închipuiţi? Ce îi motivează, de altfel, şi pe ceilalţi „patrioţi“, atât din România cât şi din alte ţări?

Frica de justiţie şi de responsabilitatea faptelor înfăptuite (clar nu în folosul cetăţeanului de rând), dar şi veşnica dorinţă de putere şi control. Motivele recurente din discursurile acestor naţionalişti de ocazie sunt „străinii“, „Soros“, „Europa“ şi, în contra pondere, „românii adevăraţi“, „patriotismul“, „suveranitatea“.

De ce? Foarte simplu. Toţi aceşti indivizi cu mari probleme de integritate, tânjesc după o epocă pe care o credeam de mult apusă, dar care este pe cale de a fi resucitată. Vorbesc, bineînţeles, de vremea când „Europa“ şi „străinii“ nu puteau interveni în treburile „interne“ ale României, deoarece aceasta din urmă era „suverană“. Şi acum nu mai suntem o ţară „suverană“? Deisgur că suntem, dar ne-am angajat să facem anumite schimbări şi reforme, dar şi să respectăm nişte tratate în schimbul unor beneficii.

Şi tocmai asta este problema. S-a crezut, de către elita politică coruptă, că vom putea intra în Uniunea Europeană, le vom lua banii şi vom putea face în continuare combinaţiile noastre mioritice. Dar, surpriză, nu prea a fost deloc aşa.

Normal, duşmanii sunt cei din exterior. Atunci când Ghiţă & Co protestează împotriva „străinilor“, „Europei“, „Soros“ şi „abuzurilor din justiţie“, ei protestează de fapt contra statului de drept, independeţei justiţiei, occidentalizării României şi progresului acestei ţări.

Şi a doua declaraţie...

„Dacă le mai prindem pe străzi pe bandele #Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiţiei, s-ar putea să se întâlnească cu nişte cetăţeni de la Partidul România Unită, care să le dea nişte şuturi în fund şi să îi trimită acasă. Dacă poliţia nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Că asta nu-i democraţie.“

Aceasta vine în completarea celei de mai sus. În ea rezidă planul, care musteşte în furie şi mânie, pe care vor să-l implenteze infractorii de azi mâine, când vor fi „albiţi“.

Foarte plastică descrierea lui Sebi Ghiţă, nimic de zis. Am însă câteva precizări legate de ceea ce a vrut cu adevărat să transmită acesta.

„Cetăţenii de la PRU“ nu sunt efectiv membrii de partid. Nu asta a vrut să ne transmită Sebi Ghiţă. „Cetăţenii de la PRU“ sunt românii ăia „adevăraţi“ de care tot auzim. Patrioţi pur sânge, care nu s-au vândut lui Soros şi care vor o ţară „suverană“. Am explicat mai sus  ce înseamnă aceste lucruri în realitate.

Evident, chiar dacă reprezintă alte partide şi nu sunt doar „simpli cetăţeni“, orice individ care achiesează la „agenda PRU“ este, prin extensie, „cetăţean PRU“.

„Bandele #Rezist“ sunt, tot prin extensie, oamenii care refuză „suveranitatea“ lui Ghiţă & Co. Oamenii de bună credinţă care înţeleg beneficiile independenţei justiţiei şi apartenenţei la spaţiul comunitar european.

Ghiţă şi „cetăţenii“ săi de la PRU, anunţă pe faţă şi cu nonşalanţă, războiul total împotriva celor care le stau în cale. Taberele deja s-au format, sunt acestea două. Fie eşti cu ei, fie împotriva lor.

Totodată, în această declaraţie regăsim şi setea de răzbunare. Cât au mai trebuit aceştia să îndure... Au fugit din ţară, le-au fost deschise dosare, au fost condamnaţi, unii chiar au făcut închisoare. Vă daţi seama câtă frustrare s-a adunat?

De aceea, miza acestei confruntări este mult mai mare. „Cetăţenii PRU“ nu se vor opri doar să scape de dosare şi să subjuge justiţia şi orice instituţie independentă din România. Nu. Acesta este doar primul pas. Următorul este să se răzbune pe cei care le-au făcut atâtea zile negre.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Utilizator Adevărul
15.03.2019, 15:30:00

Comentariu considerat abuziv.

DG Gabriel
15.03.2019, 15:54:38

marius cristian "unde e iluzii e si dezamagiri" :)))

+1 (1 vot)
Sorin Ionascu
15.03.2019, 16:49:31

Un articol usor pueril, dar care are, in cea mai mare parte dreptate. Pentru cine are ochi sa vada, e interesat de urmarit cum va evolua relatia Ghitza-Dragnea. Daca pana la un punct, G. era omul lui D. si au facut niste afaceri din care s-au "tras' niste sute de milioane, acum G, scapat ca prin minune de furcile caudine ale justitiei (sa vedem pentru cat timp!!!), se vede deja pe cai mari si pare sa vrea sa-i ia locul. Ba chiar ii transmite ca D e prea moale pentru gustul lui si ca el va fi mult mai dur cu cei care-i vor sta in cale. Tipul e hotarat sa urce cat mai repede in varf si pentru asta e dispus la orice. Cine il va sustine va face greseala vietii, pentru ca el nu se va impiedica de nimeni si de nimic si primii pe care ii va calca in picioare vor fi tocmai cei mai apropiati in momentul in care nu va mai avea nevoie de ei.

+7 (7 voturi)
Bănăţanu v.2
16.03.2019, 02:32:44

Mă bucur că mai există și români ca dumneavoastră, domnule Tănase. Am ajuns să trăim într-o țară în care indivizi precum Ghiță se cred înțelepți și au „pretenția” să ne reprezinte, crezând că toți suntem aidoma lor. Băieții ăștia „deștepți” uită un singur lucru: nu suntem chiar toți neam de hoți!

+8 (8 voturi)
Magdalena Goebbel
16.03.2019, 14:25:06

avem o problema !! Cu potential mai mare in Romania pentru ca DNA ( cu ajutorul practicilor neortodoxe pe care le - a avut la indemana , protocoalele , pentru ca altele nu le - a avut ! ) reusise sa mai schimbe chiar si fortat din gandirea romanului !!! Sa ne cunoastem mai bine ca si natie , romanul , in " buna fratie " chiar daca ia caz de acte de coruptie nu face denunturi ! gandeste el ( " si asa nu se face nimic in tara asta " sau " de ce sa imi fac eu rau cand pot sa stau linistit" sau " asa este la noi , in Roamnia " sau " ce a furat de la mine , a furat de la stat" etc etc ). Coruptia s- a infiltrat de mult la nivelul institutiilor justitiei , politiei si administratiei . Copiii celor care au beneficiat de coruptie , multi dintre ei , sunt angajati in aceste institutii ! Dupa 1990 cei care au facut politica si legi nu s- au priceput , au facut - o pentru ca nu erau " altii mai buni " ,multi manati de sentimentul agoniselii au picat in fenomenul coruptiei ! Sub pretextul " patriotismului " ca si exponenti ai PSD ului , Sebastian Ghita , un tip destept altfel " este foarte " otravitor " pentru Romania !!! Aveti grija , voi toti admiratori ai lui Ghita , nu picati in plasa patriotismului desantat , ati putea ajunge repede in " tabare rasiste" de tot felul , de la cea de promovare a " omului alb " , " la cea a familiei traditionale " , la cea a " ortodoxia este religia adevarata , celelalte sunt pagane , la cea " Romania este colonie " !!!! etc etc ! Aviz , tuturor ziaristilor , redactorilor si prezentatorilor de la diverse medii , uitati- va in oglinda dimineata , merita sa otraviti poporul acesta si asa el " cu un antecedent de comportament depresiv "', merita pentru banii oferiti voua sa il ucideti !!!!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările