Politică

articolul anterior articolul urmator

Cezar Preda: „Nu sunt de acord cu a împărţi partidul în FSN-işti şi reformişti“

1
24 Feb 2013 15:23:45
Autor: Sebastian Zachmann
Cezar Preda a lansat un prim atac către gruparea reformiştilor
Cezar Preda a lansat un prim atac către gruparea reformiştilor

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda salută intrarea în competiţia pentru conducerea PDL a Monicăi Macovei, dar a arătat că nu este de acord cu împărţirea PDL în FSN-işti şi reformişti, aşa cum susţinea Cristian Preda.

Cezar Preda a menţionat că a văzut conferinţa de presă a reformiştilor din PDL care a făcut un apel la unitate, dar nu ştie dacă a aduna înseamnă a împărţi PDL în reformişti şi FSN-işti.

„Aşteptăm moţiunile. Eu nu sunt de acord cu chestiunea de a împărţi partidul în FSN-işti şi reformişti. Eu nu sunt FSN-ist nici în mentalitate, am intrat în politică în 1999, deci, din punctul meu de vedere, nu eram adresant, dar nu e bine să-i împarţi, oamenii gândesc diferit, suntem diferiţi, ne unesc principii şi valori“, a mai spus Cezar Preda.

Cezar Preda a spus că nu crede că Vasile Blaga sau Elena Udrea se tem de competiţia cu Monica Macovei.  „Nu cred că preşedintele Vasile Blaga se teme de moţiunea doamnei Macovei, cum nu cred că nici doamna Elena Udrea nu se teme de moţiunea doamnei Macovei, cum şi doamna Macovei a exprimat că nu se teme de nimeni“, a precizat Preda.

El a mai spus că PDL este pregătit să aleagă cea mai bună soluţie şi a arătat că orice intrare în competiţie pentru conducerea PDL este de salutat.

Întrebat care dintre cele două doamne Elena Udrea şi Monica Macovei este mai potrivită pentru şefia PDL, Cezar Preda a răspuns în glumă: „Vasile Blaga“. „Nu mă pune să aleg între două doamne: amândouă sunt frumoase şi deştepte“, a adăugat Cezar Preda.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte „Reformiştii“.

Ea a precizat că au fost strânse 100 de semnături în sprijinul moţiunii sale şi că nu se teme de niciunul dintre contracandidaţii săi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
24.02.2013, 21:30:35

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările