Politică

articolul anterior articolul urmator

Chirica, după ce Dragnea a spus că PSD a avut tot timpul „chirici“: E onorant. Aceşti «chirici» provin din grecescul «chirios» care înseamnă «domni»

4
14 Feb 2017 18:55:18
Autor: Sebastian Zachmann
Mihai Chirica
Mihai Chirica

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, referindu-se la declaraţia lui Liviu Dragnea că partidul a avut tot timpul în istoria sa Chirici, că nu are nimic de împărţit cu liderul PSD, pentru că nu-i vizează scaunul, dar că este onorat de termenul folosit de Dragnea întrucât provine din grecescul "chirios", care înseamnă "domni".

"E onorant, sincer. Aceşti «Chirici» provin din grecescul «chirios» care înseamnă «domni», aşa scrie în greacă. Şi dacă suntem foarte mulţi domni în acest partid înseamnă că mai există o şansă pentru el. Domni vor mai fi în acest partid, sunt convins, şi vom reuşi să arătăm că social-democraţia este o politică mai mult decât necesară în România de astăzi. Sigur, eu nu pot să-mi permit, am totuşi o educaţie la care ţin foarte mult, să intru în dispute cu liderul partidului. Nu am nimic de împărţit pentru că nu vizez postul domnului Dragnea, chiar nu vreau”, a declarant presei, marţi după-amiază, liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica.

El a adăugat că nu crede că prin ceea ce a afirmat a ofensat social-democraţia. Chirica a spus că disciplina de partid este necesară în orice formaţiune, dar că disciplina de partid are nevoie şi de raţiune.

"Disciplina este necesară atunci când exprimă lucrurile bune care aliniază partidul şi care îl conduc spre cele mai înalte culmi ale succesului. În momentul de faţă, se pare că vedem culmile în oglindă, în sens invers. Este nevoie să ne raliem cu toţii pentru o politică social-democrată europeană în care disciplina de partid nu se contrazice cu posibilitatea de a-ţi exprima un punct de vedere, lucru pe care îl promovez şi la Iaşi”, a adăugat liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Mihai Chirica.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că partidul a avut tot timpul în istoria lui "Chirici” care să vorbească de nevoia unei reformări, iar faţă de astfel de voci, partidul se va expima în zilele următoare. Dragnea a spus că nu există "fracturi” în PSD, ci există doar o singură "voce”, aceeaşi care l-a susţinut pe preşedintele Klaus Iohannis în zilele în care, cu toată susţinerea Coaliţei care câştigase alegerile, a refuzat-o pe Sevil Shhaideh pentru postul de premier.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

catalin toader
14.02.2017, 19:16:33

Incrancenarea lui Mihai Chirica ma face sa cred ca are si alte motive decat nemultumirea fata de un proiect de buget care a ocolit -parca-i prima data?- Iasiul. Faptul ca asa a gasit de cuviinta sa protesteze pentru impartirea discretionara a resurselor cred ca il onoreaza. Pana la urma, el ii reprezinta pe ieseni in primul rand, si apoi partidul. Dar este evident ca da si glas unor tensiuni destul de mari din PSD. Sa vedem daca si altii vor avea curajul sa spuna ce gandesc. Parca as crede ca mai degraba ca va fi ostracizat. Pacat, PSD va regreta unitatea asta de monolit.

Victoria Ponta
14.02.2017, 21:04:44

Tare acest Chirica, poate o da Dumnezeu si o porni o primenire a PSD cu el si cu altii, lumea nu mai crede ca pensionarii semi-senili ai Antena3 mai pot reprezenta publicul-tinta exclusiv al PSD.. Oricum, probabil din politete, Chirica asta nu i-a dat raspunsul integral lui Dragnea,.. Fiindca Dragnea vine de la grecesul "tariceanos", care inseamna "penal"

+1 (1 vot)
Doctorul Costy
15.02.2017, 09:36:42

Dragnea de fapt stie ca la PSD intotdeauna Presedintele partidului a fost "lucrat' de altii. Si Dragnea a confirmat regula, l-a "sapat" si el pe Ponta!

eu doar constat
15.02.2017, 11:33:25

Si "ticalos" vine tot de la greci: ti kalos! (vai, ce frumos!). Deci nu trebuie sa ne bucuram de darurile de la greci, din contra (timeo danae et dona ferentes).

Modifică Setările