articolul anterior articolul urmator

Cinci întrebări pentru Klaus Iohannis

44
12 May 2018 20:21:13
Gabriel Horia Nasra
Klaus Iohannis şi protejata sa, Laura Codruţa Kovesi
Klaus Iohannis şi protejata sa, Laura Codruţa Kovesi

44 Comentarii

Iulian Arion
12.05.2018, 20:44:51

" în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice." Este adevarat ca mai potrivit ar fi fost ca presedintele sa se adreseze parlamentului, sa prezideze sedintele de guvern. Daca insa intentia este de a limita dreptul fundamental al omului la libera exprimare, este grav. Este grav pentru ca legitimati insurectia si omorarea capeteniilor acelui partid. Nu stiu la ce partid se refera autorul articolului. Stiu ca presedintele are legitimitatea a peste sase milioane de voturi in alegeri uninominale, iar partidul parlamentar cu cele mai multe voturi colectate pe liste cu anonimi, penali, venali, cutre, putori a acumulat 3,5 milioane, dintre care trei milioane de la CpF.

+11 (13 voturi)
Bogdan Caprar
12.05.2018, 20:57:54

Iohannis are în primul rând o problemă cu poziționarea externă a României. Pe zi ce trece se îndepărtează tot mai mult de Statele Unite iar asta este cea mai mare greșeală. Cât privește politica internă, autorul a scris aceste lucruri pentru că Iohannis a greșit în iarnă, Trebuia să o schimbe pe Kovesi, să pună un procuror curat, fără bube, fără urme de vendetă politică. Practic Iohannis prin Kovesi a distrus DNA...

-7 (15 voturi)
Iulian Arion
12.05.2018, 21:01:13

1. Cine a facut "presiunea mediatica"? Respectivul procuror se poate adresa instantei pentru ca a fost calomniat, insultat de autorii presiunii mediatice. Ma tem sa nu fie infractor si sa fi facut vreo intelegere cu procurorii care l-au anchetat. Daca a fost lezat intr-un drept al sau de catre o autoritate a statului, sa se adreseze Avocatului Poporului. NU este intrebare pentru presedinte! Era pentru mine. Ti-am raspuns! 2. Directiva 42/2014 a CE stipuleaza ca averile ilicite fac obiectul confiscarii. Este adevarat ca nu a fost transpusa in legislatia penala a Romaniei din cauza opozitiei tuturor parlamentarilor romani. Puterea judiciara se poate prevala de aceasta pentru a ordona verificarea averilor celor acuzati de mita. Pe baza aceasta si a probelor administrate de procurori, judecatorii ar fi putut dispune confiscarea averii ilicite. Presedintele nu comenteaza decizii judecatoresti. Am comentat eu. 3. Ponta este cercetat penal si in alte dosare. Cercetatii penal sunt penalii. Trebuie verificati la avere toti cei acuzati/urmariti/cercetati penal. Infractiunile in dosarul referentiat exista. Achitarea lui Ponta nu inseamna ca nu are nici in clin nici in maneca cu infractorii. Este posibil ca judecatorii sa judece stramb. Daca nu au decis recuperarea prejudiciului, toti judecatorii vor avea mari probleme dupa instaurarea democratiei participative. Se va propune cetatenilor sa voteze daca prejudiciile sa fie sau sa nu fie platite de judecatorii care n-au decis recuperarea prejudiciilor. Doar cetatenii sunt suverani cand isi exprima decizia prin vot sau referendum . Judecatorii, parlamentarii, ministrii, sefi partidelor nu sunt suverani. Vor fi deferiti justitiei. Presedintele nu comenteaza cazurile din justitiei. Le-am comentat eu.

+8 (12 voturi)
cetirestasorocadin
12.05.2018, 21:19:27

Comentariu considerat abuziv.

cetirestasorocadin
12.05.2018, 21:15:50

Comentariu considerat abuziv.