Cine a ajuns la şefia Gărzii de Mediu după demiterea lui Octavian Berceanu: De la angajat la firma tatălui său, primar PNL, la numirea în funcţia politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă FOTO: Facebook
Sursă FOTO: Facebook

Conducerea Gărzii de Mediu a fost preluată de Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, comisar adjunct în cadrul instituţiei menţionate. Acesta a obţinut funcţia după demiterea fostului şef, Octavian Berceanu, de către premierul Florin Cîţu care şi-a motivat decizia susţinând că Berceanu era propus de USR-PLUS.

Alexandru Lucian Vasile este fiul primarului liberal din comuna Jegălia şi preşedintele TNL Călăraşi. De profesie este inginer silvic iar de-a lungul carierei a lucrat şi la firma tatăului său, Coslo Zinca SRL, în cadrul căreia a devenit ulterior asociat. 

Totodată, acesta deţine din februarie 2020 funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate. în declaraţia de avere din acelaşi an apare că este asociat în cadrul  Coslo Zinca SRL, însă în cea din 2021 această informaţie nu mai apare. 

În luna martie a acestui an, Alexandru Lucian Vasile a fost numit comisar general adjunct al Gărzii de Mediu. Acesta a absolvit Facultatea de Silvicultură şi Exploatare forestieră a Universităţii Transilvania Braşov  în 2012 iar în 2016 a absolvit cursuri de master în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite