Politică

articolul anterior articolul urmator

Cine apără UDMR susţine politica lui Viktor Orban, aşadar face jocurile Moscovei

12
19 Apr 2015 22:35:38
Bogdan Diaconu
UDMR este aliatul de nădejde al lui Viktor Orban, aliatul de nădejde al lui Vladimir Putin
UDMR este aliatul de nădejde al lui Viktor Orban, aliatul de nădejde al lui Vladimir Putin

Am văzut că Ioana Lupea vrea cu orice preţ salvarea UDMR în editorialul său ”Miza existenţială a UDMR: recâştigarea electoratului”, fără să spună niciun cuvânt despre cazul Marko Attila sau despre felul hidos în care Hunor l-a apărat pe deja închisul Nagy Zsolt. Ioana Lupea vorbeşte de ”utilitatea intrării UDMR în Parlament”. În ce scop, ca să-şi ascundă penalii la Budapesta sau ca să continue proiectul autonomiei secesioniste pe model rusesc?

Publicistul Ioana Lupea nu observă în editorialul său (AICI) cum lupta UDMR pentru autonomie teritorială îi serveşte binomului Ungaria-Rusia, dar îmi inventează mie dictee de pe această axă, de parcă nu aş fi primul politician român care a acuzat tandemul Moscova-Budapesta de complot împotriva României. Oare această informaţie îmi fusese şi ea dictată, sau mai degrabă am putea lua aminte la avertismentele unor analize americane (AICI studiul Foreign Policy Research Institute, ”Hungary: Going in the Wrong Direction?”, din septembrie 2014) şi britanice de prestigiu care arată cum manevrează Budapesta partidele etnice din ţările vecine pentru a da naştere secesonismului etnic pe model rusesc. Despre aceste jocuri ruso-maghiare eu am vorbit însă cu mult înainte...

Iată negru pe alb opinia CESI (Center for European Strategic Intelligence), un think tank din Marea Britanie: "Serviciile speciale ruseşti colaborează în prezent cu lideri maghiari în România şi, profitând de particularitatea relaţiilor etnice în regiune, încearcă să creeze probleme Bucureştiului din interior" (studiu publicat pe 20 august 2014, din păcate, aşa cum CESI a anunţat, site-ul lor a fost atacat, iar studiul nu mai este disponibil online).

Mă văd nevoit să reamintesc că în studiul american amintit anterior este citat pe larg editorialul meu publicat chiar în Adevărul, ”Ne-am săturat de Ungaria”, iar analiza mă consideră glasul statelor vecine Ungariei, toate exasperate de expansionismul maghiar bazat pe sprijin rusesc şi pe liderii politici maghiari din ţările învecinate. Aşa încât, dacă Ioana Lupea caută dictări pe axa Budapesta-Moscova, le-ar putea găsi chiar la cei pe care îi apără cu atâta dezinvoltură.

"Serviciile speciale ruseşti colaborează în prezent cu lideri maghiari în România şi, profitând de particularitatea relaţiilor etnice în regiune, încearcă să creeze probleme Bucureştiului din interior",  citat din studiul publicat de Center for European Strategic Intelligence pe 20 august 2014

Adevărul este că UDMR se dovedeşte a fi extrem de nociv politicii româneşti şi României în general, la fel de nociv ca şi găştile din PSD, PNL şi din celelalte partide dedicate corupţiei şi aranjamentelor de putere cu orice preţ. Ceea ce nu înţeleg este de ce unii analişti şi formatori de opinie, atât de vituperanţi, şi pe bună dreptate,  cu corupţia din partidele româneşti, se înmoaie brusc în faţa UDMR pe care îl consideră un far călăuzitor al principiilor europene, având în vedere felul în care UDMR sfidează justiţia, statul de drept şi în care îşi afişează alianţa cu Viktor Orban. Să nu fi observat nimeni că la Congresul UDMR a fost prezent şi vicepremierul maghiar Semjen Zsolt? Pe cine reprezintă acesta, dacă nu pe Viktor Orban? Şi cine îl ascunde la Budapesta pe fugarul udemerist Marko Attila, nepotul fostului lider Marko Bela, cel care l-a şi uns pe Kelemen Hunor preşedinte al Uniunii, dacă nu Viktor Orban?

Cine apără UDMR, apără politica lui Viktor Orban care şi-a trimis mesagerul la Congresul UDMR, iar cine este avocatul lui Viktor Orban, face, implicit, şi jocurile destabilizatoare ale lui Vladimir Putin. Şi atunci cine face politica Moscovei în România?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Alfonso Della'Disquateka
19.04.2015, 23:51:19

Pfuai, a invatat diaconu sa tasteze cu nasul, ca mainile le are legate de camasa de forta. heheeeee

+1 (13 voturi)
Nicholas Kazan
19.04.2015, 23:54:43

„Naţionalismul este o boală infantilă. Este pojarul omenirii”, a spus Einstein. Politica maghiară este o politică naționalistă, ca și cea rusă; cine se-aseamănă se-adună! Dacă cea maghiară are la origine primativismul arpadian, legende bezmetice de cucerire și ocupare a altora, legende care nu mor, ci alimentează boala puerilă pe care o suferă votantul maghiar, primativismul rus este un melanj de legende și de suferințe istorice în fața multor invadatori - pe care Ivan cel Groaznic le-a folosit pentru a lansa campania de cucerire și ocupare a tuturor celor din jur - concept pe care rusul îl are în memele sale, o genă de victimizare transformată în reacție violentă de cucerire, de îndoctrinare și supunere a altora. Combinată cu o dogmă religioasă medievală și iată, avem la răsărit un tarat istoric care nu vrea să se desprindă de trecut - la fel ca maghiarii. Iar naționaliștilor români le convine treaba, au și ei faimoase modele medievale, pe Ștefan cel Mare, Brâncoveanu, au oștile de popi ortodocși, au trântorii de guvernanți care fură, care reduc țara la entropie de tot felul. Naționalismul dă roade, acolo unde prostiile medievale încă domnesc. Deci nu doar axa Moscova Budapesta este primejdioasă, dar naționalismul român-ortodox nu face altceva decât să transforme zona noastră într-una una afectată de o boală socială puerilă, de care trebuie să ne lepedăm...!

-1 (11 voturi)
Marin Cirimbei
20.04.2015, 00:21:47

Sa inteleg ca sunteti contra ortodoxiei si contra patriotismului ,a fi nationalist nu inseamna a fi fanatic,Stefan cel Mare,Brancoveanu merita mult mai mult decat cuvinte denigratoare.Slaba incercare de manipulare .

+1 (7 voturi)
M Costi
20.04.2015, 08:46:03

Dle B. Diaconu , principial aveti dreptate sa condamnati extremismul maghiar insa acest lucru nu trebuie sa duca la generalizari de tipul : "...UDMR se dovedeşte a fi extrem de nociv politicii româneşti şi României în general.." ! Va amintesc faptul ca de bine-de rau UDMR este angrenata in jocul politic din Romania , respecta Constitutia si legile tarii si , pe ansamblu, s-a manifestat mult mai putin intoleranta fata de romani comparativ cu celelalte partide maghiare din Romania si organizatiile etnice maghiare de tot felul ! Politicienii romani , dintre care faceti parte , n-ar trebui sa se preocupe de slabirea si disparitia UDMR , n-ar fi in avantajul romanilor . Odata disparut UDMR vor aparea alte partide si organizatii mult mai extremiste , mai greu de inteles si de controlat. Iar asocierea UDMR-Orban-Putin este mult fortata , tine de un propagandism primitiv !

+6 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
20.04.2015, 12:39:25

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările