Cine sunt candidaţii USR pentru diaspora. Lista la Camera Deputaţilor, deschisă de un tehnocrat din Guvernul Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a prezentat lista de candidaţi pentru diaspora, după ce a reuşit să adune cele 7.000 de semnături necesare. Printre cei care vor candida din partea USR se numără şi Manuel Costescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, fost director executiv al GP Morgan. De asemenea, Nicuşor Dan a anunţat că săptămana viitoare alţi 5-6 oameni din Guvernul Cioloş, „miniştri sau secretari de stat“, se vor alătura USR.

„Aveam nevoie de 6.100 de semnături pentru a depune liste pentru diaspora. Am strâns până în acest moment 7.300, deci putem să depunem lista de candidati. Strângem semnăturile pe bune, am ajuns la 140.000 de semnături la nivel naţional, trebuie să ajungem la 200.000 peste două săptămâni, ceea ce ne va da dreptul să depunem liste de candidati pentru toate judeţele din Romania. Asta este promisiunea pe care o facem românilor: le vom oferi liste de oameni pe care să îi poată vota”, a spus Nicuşor Dan.

Lista USR pentru Camera Deputaţilor:

1. Manuel Costescu- secretar de stat în ministerul Economiei, unde s-a ocupat de investiţii străine; fost director executiv la GP Morgan.
2. Daniel Popescu - a fondat reţeaua profesioniştilor români din strainatate. Locuieşte în Anglia.
3. Irina Galupa- avocat în Baroul Paris, specializata in drept internaţional.
4. Anca Sawaya- specialist în resurse umane. A absolvit Facultatea de litere din Bucureşti.
5. Adela  Miron - a construit o afacere de la zero în domeniul stomatologiei. Locuieşte în Scoţia. 
6. Larisa Stancu.

Lista USR pentru Senat:
1. Radu Mihail - specialist în comunicaţii. Trăieşte la Paris.
2. Ceresalla Ponta - se ocupă de integrarea copiilor cu disabilităţi în Roma.
3. Emanuel Stoica - fost preşedinte al ligii studenţilor români de la MIT.
4. Bogdan Ion - inginer la Airbus, locuieşte in Hamburg,

„Toti sunt oameni competenţi, care au reuşit in domeniul lor. Suntem convinsi ca vor face o echipa buna”, a spus Clotilde Armand după ce a anunţat cele două liste de candidati. 

Maneul Costescu şi-a anunţat demisia din ministerul condus de Costin Borc. „De azi, nu mai sunt secretar de stat, dar experinta pe care am avut-o a fost deosebită. Mulţumesc echipei, dar şi lui Dacian Cioloş, cu care am avut o relaţie foarte bună. E necesar să ai oameni noi pentru a face o schimbare. Cred ca această echipa aduce oameni noi, a căror credibilitate nu poate fi pusă în discuţie. Trebuie să ne gandim la măsuri sistematice pentru a ajuta diaspora care doreşte să se întoarca in ţara, dar şi pe cea care nu doreşte să se întoarcă sau doreşte să se întoarcă mai târziu. Diaspora este un factor economic şi social care ne completează ca ţară”, a spus Manuel Stănescu.

Se mai pregătesc încă 6 miniştri

Întrebat dacă negociază cu PNL formarea unei alianţe după alegerile parlamentare, Nicuşor Dan a spus: „Nu vom face o alianţă cu PNL nici înainte, nici după alegeri, dar e posibil să sprijinim împreună acelaşi Guvern, acelaşi premier. E foarte posibil ca acest premier să fie Dacian Cioloş”.

Cat despre aderarea la USR a unor miniştri tehnocraţi, Nicuşor Dan a anunţat: „Sunt 5-6 persoane din Guvern, miniştri şi secretari de stat, cu care suntem în discuţii. Nu ştim deocamdată câţi vor veni. Unii dintre ei şi-au prleungit cat mai mult posibil mandatul pe care îl au”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite