Cine este deputatul care a depus 1.700 de amendamente la legea descentralizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dobre, senator PSD  FOTO Mediafax
Mircea Dobre, senator PSD  FOTO Mediafax

Deputatul PSD Mircea Dobre a depus peste 1.700 de amendamente la proiectul de lege privind descentralizarea asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea astăzi în Parlament.

Din cele 2.004 amendamente depuse la proiectul de lege privind descentralizarea, deputatul PSD Mircea Dobre a înregistrat nu mai puţin de 1.724.

Cine este Mircea Dobre? Deputatul PSD este la primul mandat de parlamentar şi a fost ales într-un colegiu din judeţul Constanţa, patronat de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Anul trecut, în preajma algerilor parlamentare, Dobre nota pe blogul personal: „Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu mizează pe învingători“.

Pe acelaşi blog aflăm şi care este motto-ul politic al lui Marius Dobre: „Politica înseamnă nu doar să faci bine, ci şi să nu faci rău“.

De profesie economist, Dobre a aboslvit Universitatea Spriu Haret în 2001, în acelaşi timp urmând şi cursurile Universităţii Marc Bloch din Strasbourg, Franţa. În CV-ul apar mai multe certificate obţinute în urma unor studii la ministerele Educaţiei şi Muncii, dar şi în domeniul IT.

mircea dobre

Mircea Dobre (foto dreapta) este membru PSD din anul 1999, iar de la începutul mandatului parlamentar a semnat 22 de iniţiative legislative.

Un deputat bogat

Deputatul PSD Marius Dobre deţine trei imobile împreună cu soţia, un teren în Constanţa, cumpărat în 2007, tot împreuna cu Andreea Dobre, dar şi ceasuri în valoare de 18.000 de euro, cumpărate în perioada 2006-2012, conform declaraţieid e avere. De asemnea, Dobre şi-a împrumutat doi apropiaţi cu 325.000 de euro, respectiv 20.000 de de lei.

Reacţia Opoziţiei

37 de parlamentari au depus 2004 amendamente la proiectul privind descentralizarea, cele mai multe dintre acestea fiind iniţiate de aleşi ai PSD. Din partea UDMR au fost depuse de către preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, dar şi de către vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, 85 de amendamente.

De asemenea, mai mulţi parlamentari PPDD au semnat 42 de amendamente. În schimb, PDL nu a depus niciun amendament, urmând să conteste legea la CCR.

Totodată, o serie de parlamentari PNL au depus individual sau în numele grupului parlamentar o serie de amendamente.

Astăzi, de la ora 13.00, miniştrii se vor reuni în şedinţă de Guvern, pentru a discuta cele 2000 de amendamente depuse la legea descentralizării. De la ora 15.00, premierul Victor Ponta va merge în Parlament, unde îşi va angaja răspunderea în faţa senatorilor şi deputaţilor.

Citeşte articole pe aceeaşi temă:

Votul pe descentralizare, între disciplina de partid şi conştiinţa de român

Nicuşor Dan: legea descentralizării, ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Cum încalcă propunerea legislativă Constituţia României

Antonescu respinge oferta PDL de a ataca împreună Legea privind descentralizarea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite