Cine e Daniel Breaz, propunerea de interimar la Educaţie: „Un senator care nu a depăşit în gândire Evul Mediu“. Cum a ajuns PSD-istul cunoscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Breaz. FOTO gov.ro
Daniel Breaz. FOTO gov.ro

Daniel Breaz e propus ministru interimar al Educaţiei, acesta fiind în prezent şi titular al portofoliului Culturii. Social-democratul a devenit cunoscut în media naţională după o declaraţie controversată despre familie.

Daniel Breaz îi va locul Ecaterinei Andronescu, recent demisă de la Educaţie de Viorica Dăncilă, după o declaraţie considerată nepotrivită în ceea ce priveşte cazul de la Caracal. 

Interimarul de la Educaţie a devenit cunoscut după o declaraţie nepotrivită despre familie. Daniel Breaz, senator PSD de Alba şi rector al Universităţii 1 Decembrie din Alba Iulia, a declarat, într-un interviu pentru Realitatea TV, în mai 2018, că o mamă singură cu doi copii nu reprezintă o familie. „Nu! A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”, a preciza senatorul PSD, în mai 2018, fiind întrebat despre situaţia unei mame cu doi copii care nu primise bilete la un cinema pentru că venise doar cu baieţii săi, fără tatăl copiilor, fiind despărţită de acesta . Astfel, aceasta nu se mai încadra în pachetul „family”.

După declaraţia făcută de Breaz, Gabriela Podaşcă, la acea vreme deputat PSD, îl critica dur pe acesta. „În 2018, un senator al României gândeşte astfel: o mamă singură cu 2 copii nu reprezintă o familie. Este senatorul de Alba Daniel Breaz. Putem schimba multe legi, dar dacă în continuare gândim aşa, nu progresăm ca societate. Declaraţia lui Daniel Breaz nu jigneşte doar mamele singure, ci pe toţi cetăţenii din judeţul Alba şi nu numai. Cei care l-au votat probabil sperau ca Daniel Breaz să propună politici publice care să ajute şi familiile cu un singur părinte. În schimb pot observa un senator care nu a depăşit în gândire Evul Mediu. Sper ca partidul din care amândoi facem parte să reacţioneze“, declara Gabriel Podaşcă, acum deputat Pro România. 

Breaz a fost şi autorul mai multor greşeli de exprimare în momentul în care vorbea despre Mihai Eminescu şi opera acestua. De altfel, acesta nu a recitat nici măcar o strofă din Eminescu în momentul în care i s-a cerut în emisiunea de televiziune. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite