Cine e Ramona Mănescu, validată de ALDE pentru funcţia de ministru de Externe. Averea sa imensă a stârnit  controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALDE a decis în şedinţa de azi ca Ramona Mănescu să preia conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Teodor Meleşcanu. Decizia vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a cerut remanierea lui Meleşcanu, acuzat că a îngreunat votul în diaspora la alegerile europarlamentare. Ramona Mănescu a fost europarlamentar PNL în mai multe rânduri şi are o avere controversată.

Locul lui Teodor Meleşcanu de la Externe va fi preluat de Ramona Mănescu, soţia fostului primar al Sectorului 6, Rareş Mănescu. De profesie jurist, Mănescu este licenţiata Facultăţii de Drept din Bucureşti, cu o lucrare pe tema „Interpretarea Tratatelor Internaţionale“. Ulterior, europarlamentarul liberal a urmat mai multe cursuri postuniversitare, inclusiv în cadrul Institutului Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Aceasta a fost membru PNL din 1990 până în 2017, când şi-a dat demisia şi apoi le-a urmat pe Norica Nicolai şi Renate Weber în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE. În perioada 2007-2013 aceasta a fost deputat în Parlamentul European iar mai apoi  între 2012-2014 Mănescu a ocupat scaunul de ministru al Transporturilor în timpul celui de-al doilea guvern Ponta.

Potrivit unei declaraţii de avere din 2013, Mănescu deţinea alături de soţul ei mai multe locuinţe, un teren de 990 de metri pătraţi, trei autoturisme şi un credit de 48.000 de euro. Pe un site personal, Mănescu afirma că a ales politica din „entuziasm. Dorinţa mea de a ajuta oamenii şi convingerea că o pot face m-au determinat să rămân în politică”, preciza aceasta. Totuşi, în 2017 şi 2018 Mănescu a fost subiectul unor ample anchete a jurnaliştilor de investigaţie de la Rise Project, privind modul în care fostul europarlamentar a obţinut mai multe terenuri în Capitală.

Vezi şi: Război în PSD. Carmen Dan şi-a dat demisia înainte de a fi remaniată şi acuză că PSD a cedat în faţa lui Iohannis. Surse: Noul ministru de Interne, fidel lui Mazăre 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite