Politică

articolul anterior articolul urmator

Cine i-a luat locul lui Sorin Grindeanu în fruntea PSD Timiş

0
20 Jul 2017 15:38:15
Autor: Sebastian Zachmann
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Petru Andea, a anunţat, joi, că va coordona, începând din 1 august, activitatea organizaţiei PSD Timiş, după ce la sediul filialei ar fi ajuns o hârtie oficială prin care se anunţă excluderea din partid a fostului premier Sorin Grindeanu. Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, susţine însă că nu există o astfel de informare.

„Am fost informat de Marian Neacşu, secretarul general al PSD, că va trebui să preiau coordonarea PSD Timiş. Acest lucru înseamnă că, în calitate de vicepreşedinte coordonator, va trebui să exercit o perioadă conducerea filialei până se vor desemna statutar organele de conducere. Am fost anunţat că filiala judeţeană a fost informată oficial despre excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu. Practic, voi coordona activitatea judeţeană a PSD până când va fi organizată o conferinţă judeţeană care va alege un nou preşedinte. Voi exercita această coordonare de la 1 august, deoacere până atunci voi fi în concediu”, a declarat Petru Andea pentru news.ro.

Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra spune, însă, că un document care să ateste excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu nu a sosit deocamdată la sediul partidului din Timişoara.

”Nu am cunoştinţă de sosirea unui document care să ateste excluderea lui Sorin Grindeanu din partid. Din câte ştiu eu, nu a venit aşa ceva la sediul filialei judeţene a PSD”, a declarat Călin Dobra.

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, în 14 iunie, de către Comitetul Executiv naţional al PSD, el ocupând atunci funcţia de premier.

Petru Andea are 68 de ani şi în prezent ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Anterior, a fost deputat de Timiş în mandatele 2000-2004, 2004- 2008 şi 2008- 2012.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările