Cine este Magda Catone, propunerea PNL pentru funcţia de viceprimar al Sectorului 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Catone va fi viceprimar al Sectorului 2. FOTO Arhivă
Magda Catone va fi viceprimar al Sectorului 2. FOTO Arhivă

Actriţa Magda Catone este propunerea PNL pentru una din funcţiile de viceprimar de la Sectorul 2 din Bucureşti. La alegerile din 27 septembrie celebra actriţă a candidat pentru o funcţie de consilier local, iar conturarea unei majorităţi PNL-USR-PLUS îi permite să fie aleasă viceprimar.

Magda Catone este cunoscută prin cariera sa ca actriţă de teatru, dar şi de cinema, dat fiind faptul că joacă în piese şi film de aproape trei decenii. În urma alegerilor din 27 septembrie, actriţa a fost aleasă consilier local în CL Sector 2. Violeta Alexandru, şefa PNL Bucureşti, a anunţat luni seară că Magda Catone e una dintre propunerile de viceprimar al Sectorului 2.  

În condiţiile în care PNL şi USR-PLUS au majoritatea în noul Consiliu Local, Magda Catone va lăsa scena de teatru pentru fotoliul de viceprimar. Singura perioadă în care actriţa a renunţat la teatru a fost după ce a aflat că este însărcinată. Anterior, timp de mai mulţi aceasta încercase să rămână însărcinată, potrivit propriilor mărturii: „Cred că e menirea femeii să aducă un copil pe lume. A fost ca o penitenţă pentru mine, timp de 13 ani. Am făcut şi tratamente. În momentul în care am rămas însărcinată am început să merg mai lin în cariera mea. La 4 luni de sarcină m-am oprit, n-am mai jucat. Cred că merită să ai grijă în timpul sarcinii la ce mănânci, la cum trăieşti, pentru că o viaţă întreagă vei avea asta în faţă”, potrivit Click.

Magda Catone a fost căsătorită cu actorul Şerban Ionescu, decedat în anul 2012. La înmormântarea acestuia, propunerea pentru funcţia de viceprimar a avut o dispută cu Ion Caramitru, directorul TNB, după cum a scris Click în reportajul de la funeraliile lui Şerban Ionescu.

Magda Catone este actriţă la Teatrul Naţional din Bucureşti. Catone a absolvit Academia de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1982, la clasa profesorului Amza Pellea şi a debutat în anul 1981, când încă era în facultate, în filmul lui Lucian Pintilie „De ce trag clopotele Mitică?”. Magda Catone a jucat în aproape 20 de filme şi în zeci de piese de teatru în ultimele patru decenii. 

Ce avere are Magda Catone

Potrivit declaraţiei de avere depusă odată cu dosarul de candidatură, Magada Catone şi fiul ei şi al lui Şerban Ionescu, Carol, deţin două apartamente în Bucureşti. Magda Catone mai are două conturi în lei, de 275.528 lei, respectiv 17.059 lei, şi unul în care se află 4.967 de euro. În conturile celebrei actriţe au fost economisiţi circa 65.000 de euro.

La rubrica veniturilor anuale pe 2019, Magda Catone a scris faptul că a încasat un salariu anual de 67.903 lei (5.658 lei pe lună), de la Teatrul Naţional Bucureşti. Ea a mai câştigat 10.000 de lei din „contracte ocazionale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite