Cine sunt necunoscuţii propuşi de Dăncilă la Educaţie şi Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat într-o conferinţă de presă înlocuitorii celor trei portofolii interimare de la Interne, Educaţie şi vicepremier pe probleme economice, conduse în prezent de Mihai Fifor, Mihai Breaz şi Eugen Teodorovici.

Premierul a anunţat că îi trimite preşedintelui Klaus iohannis noi propuneri de miniştri pentru portofoliile vacante.

La ministerul de Interne, acolo unde mandatul interimar al lui Mihai Fifor expiră pe 12 septembrie, premierul Viorica Dăncilă îl propune în funcţie pe Dan Chirilă. În urmă cu o lună acesta din urmă era numit în funcţia de secretar de stat în cadrul MAI printr-o decizie a premierului.

Viorica Dăncilă a mai propus-o astăzi pe Camelia Gavrilă la ministerul Educaţiei, înlocuidu-l pe interimarul Mihai Breaz. Gavrilă este deputat PSD, iar în trecut a fost profesor şi Inspector General Şcolar. Aceasta şi-a pornit cariera politică în 2003 ca membru PNL Iaşi, unde mai apoi a ajuns preşedinte al Comisiei de Învăţământ – Cultură. În 2014 aceasta îşi dă demisia din PNL şi se înscrie în PSD.

Pentru postul de vicepremier pe probleme economice Viorica Dăncilă vrea să îl propună pe Dan Matei, care din iulie 2019 a fost numit consilier pe probleme economice la Guvern. Anterior, acesta a fost director general în cadrul unei direcţii la Ministerul FInanţelor Publice. Acesta ar urma să-l înlocuiască pe Eugen Teodorovici, pus interimar în această funcţie din 3 iulie.

Tot miercuri, Dăncilă i-a anunţat pe cei trei parlamentari ALDE pe care i-a propus pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor ALDE, în ciuda faptului că formaţiunea condusă de Tăriceanu a ieşit de la guvernare. Graţiela Gavrilescu se întoarce la Ministerul Mediului după doar două săptămâni de Opoziţie. Ioan Cupă a fost propus pentru Energie, în timp ce Ştefan Băişanu pentru Relaţia cu Parlamentul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite