Cine este şi rămâne doamna Viorica Dăncilă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face ce face doamna Viorica Dăncilă, devenită în timp record un fel de 3 în 1, şi premier, şi preşedinte de partid şi candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie din partea PSD, şi întinează nobilele idealuri ale comunismului.

Iată doar un simplu exemplu în acest sens. Care mai mult ca sigur l-ar scandaliza pe dl. Iliescu, cel apărut ca să salveze comunismul în 22 decembrie 1989, îndată după fuga Ceauşeştilor. Doamna Viorica Dăncilă încalcă învăţătura marxistă, îndeosebi la capitolul referitor la acumulările cantitative care ar trebui să ducă în mod obligatoriu la schimbări calitative.

Ce am în vedere când spun asta? Faptul că doamna Viorica vorbeşte din ce în ce mai mult şi mai des în public, şi aceasta chiar înainte de tragedia de la Caracal de care vrea să profite electoral cum nu se poate mai mişeleşte. Doamna Dăncilă  apare frecvent la televiziune, şi nu doar la emisiunile inegalabile la capitolul lipsă de profesionalism ale Laviniei Şandru de unde altundeva decât de pe TVR 1. Numai că, din păcate, nu vorbeşte deloc mai bine.

E adevărat, comite parcă mai puţine greşeli de limba română, la acest capitol fiind tot mai pronunţat concurată nu doar de “clasica în viaţă", romanciera Maria Grapini, ci şi de mult mai tinerele Gabriela Zoană şi Claudia Ţapardel. Al căror loc ar fi la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în locul lui Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru. Însă la capitolul logică, detaşare de ceea ce scoteaua odinioară pe gură creatorul ei,dl. Liviu Nicolae Dragnea, şi servanţii din dotarea acestuia, de la Codrin Ştefănescu la Şerban Nicolae, de la Lia Olguţa Vasilescu la tovarăşul de viaţă şi năzbâtii al acesteia, Claudiu Manda, de la Eugen Nicolicea la Florin Iordache, şi ei doi comici vestiţi ai PSD,  d-na Viorica Dăncilă nu a progresat defel. Cel puţin aşa au dovedit-o apariţiile ei televizate din săptămâna ce se încheie astăzi. Un vârf de sarcină fiind reprezentat de emisiunea cu Cosmin Prelipceanu de miercuri, de la Digi 24.
Doamna premier, preşedinte de partid şi sigur pierzătoare încă din turul întâi al alegerilor prezidenţiale a debitat prostii în cascadă. Ca de pildă:

1. Nu se poate ca pe 10 august anul trecut să nu fi fost vorba despre  o lovitură de stat  fiindcă mai mult ca sigur au existat tentative de forţare a intrării în sediul guvernului. Ştie ea, doamna Dăncilă fără dubiu asta, cu toate că în seara respectivă în Palatul Victoria nu era nimeni. Nu era nici măcar ilustrissima ei persoană care era plecată strategic în concediu, Fapt ce nu o scuteşte de răspunderea pe care o are în calitate de şefă a guvernului, dar şi fiindcă a menţinut-o în funcţia de ministru de Interne pe insa cu porniri criminale, astăzi subit îmbolnăvita Carmen Dan.

2. Nu avea şi nu are cum ea, ca persoană fizică, şi nici în calitatea pe care o mai deţine încă, aceea de prim-ministru, să o susţin pe d-na  Laura Codruţa Kövesi la şefia Parchetului european. D-na Kövesi ar fi fost demisă fiindcă ar avea probleme cu justiţia. Nu, nu contează că problemele în cauză  au apărut doar după demitere, că sunt creaţia Secţiei Speciale şi a cetăţenei Adina Florea, fiica unui pesedist de viţă veche. În cazul d-nei Kövesi nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie. Ea este valabilă numai pentru favoritul doamnei Dăncilă un anume Vasile Ciurchea, reînscăunat, cu  toate probleme lui penale, la şefia CNAS.

3. Ordonanţa 114 a fost şi rămâne o ordonanţă bună. A susţinut asta miercuri la Digi 24 d-na Dăncilă, iar zicerile ei au fost întărite a doua zi, la acelaşi post de televiziune, de noua starletă a PSD, mai sus numita doamnă Ţapardel. Ordonanţa rămâne astfel, adică bună, deşi născută din ordinul lui Dragnea şi chiar dacă a produs o mulţime de pagube. Rămâne ca atare, deşi s-au impus revizuiri, rectificări în cascadă. Doamna Dăncilă a semnat- o ca primarul. Probabil ceva psihanalizabil,  o reminiscenţă, o durere a faptului că nu a fost aleasă în această funcţie în oraşul Videle. A făcut-o în pofida faptului că BNR, prin persoana d-lui Florin Georgescu, i-a atras atenţia că va produce multe efecte negative. D-na Dăncilă poartă răspunderea pentru tot ceea ce a fost şi este prost în respectiva ordonanţă în solidar cu toţi membrii guvernului, cu Vâlcov şi cu Teodorovici la loc de cinste.

4. Doamna Dăncilă se pretinde o pro-europeană. În pofida prăpăstiilor anti-europene debitate ori de câte ori a cuvântat fie la Bruxelles, fie la Strasbourg. În stilistica, retorica şi conţinutuL acelor discursuri  s-a întâlnit cu alte două mari spirite. Ştiţi care? Aţi ghicit! Dragnea şi Tăriceanu. Alături de care ea, V.V. Dăncilă, a comis şi alte rele. Printre care şi aceea de a susţine mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Motiv de bază pentru care România a pierdut ocazia de a fi membru al Consiliului de Securitate.

Toate acestea arată cine este şi rămâne, în realitate, d-na Viorica Dăncilă. Un produs al lui Dragnea şi al PSD. Care după tragedia de la Caracal s-a arătat şi de un cinism incomensurabil. Căci numai un cinic poate să încerce păcălirea populaţiei cu un referendum pentru înăsprirea unor legi şi pedepse când chiar partidul din care face parte şi pe care astăzi îl conduce a lăsat fără instrumente legale justiţia.

 E de sperat că după noiembrie şi ea, şi partidul a cărei şefă este vor părăsi prim-planul vieţii politice româneşti. Pentru mulţi ani de acum încolo. Dacă se poate, chiar pe vecie. După câte vinovăţii au PSD, parlamentarii lui, Dragnea-puşcăriaşul, Dăncilă-ucenica lui în trageadia de la Caracal, de bun simţ ar fi ca partidul să îşi anunţe auto-dizolvarea. Numai că de unde bun simţ la PSD?

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite