Cine este soţul Alinei Gorghiu. Lucian Isar, bancher şi fost ministru în Guvernul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine este soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar. FOTO Eduard Enea
Cine este soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar. FOTO Eduard Enea

Cine este soţul Alinei Gorghiu. Liderul PNL, Alina Gorghiu, s-ar fi căsătorit recent, în secret, cu iubitul ei, Lucian Isar, după cum scrie ziarul „Click!“. Isar este bancher şi, pentru scurt timp, a fost ministru în primul Guvern Ponta.

Lucian Isar a ocupat, începând cu 2006, funcţiile de vicepreşedinte şi Head of Trading Unit la Citibank, iar apoi pe cele de director executiv al Departamentului de Pieţe Globale al Bancpost, precum şi de membru al Comitetului Executiv al aceleaşi bănci, iar, mai apoi, vicepreşedinte până în noiembrie 2008.

În mai 2012,  a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat pentru mediul de afaceri, în cadrul Ministerului Economiei. A rezistat în fotoliul ministerial numai patru luni. A renunţat la funcţie după un conflict cu Ponta. În prezent, este consilier la Banca Feroviară.

Cine este soţul Alinei Gorghiu. Studiile lui Isar

După o licenţă în Finanţe şi Bănci la Academia de Ştiinţe Economice, obţinută în 1999, a urmat între 1999 şi 2004 cursuri în Politică Monetară la Şcoală Doctorală de Finanţe şi Bănci ASE. Între 1997 şi 2002 a obţinut o diplomă în Matematică aplicată, în cadrul Universităţii Bucureşti, iar între 2004 şi 2007 a făcut un master de Matematică Finanţelor, organizat de St. Catherine College al Universităţii Oxford.

Din 2004 a urmat un program de doctorat în Managementul Riscului la ASE, iar din 2007 până în 2009 a participat la un program de MBA al The University of Chicago Graduate School of Business.
În anul 2010 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare de la Bucureşti şi Academiei Naţionale de Informaţii 'Mihai Viteazu' din Bucureşti. 

Dacă Alina Gorghiu este la prima căsnicie, Lucian Isar a mai fost căsătorit cu Krisztina Kormoczi, o româncă de origine maghiară, care locuieşte la Londra.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite