Politică

articolul anterior articolul urmator

Cine vine la putere după sloganul „Fără penali“

16
19 Aug 2021 13:03:05
Paul Stan

După cum evoluează lucrurile, „dansul” liberal duce inevitabil la sinucidere politică. Indiferent care facţiune din PNL-ul de azi va câştiga şefia partidului s-ar putea ca peste puţin timp aceasta să nu mai valoreze nimic în ochii românilor, implicit ai electoratului. Este de ajuns să îi privim pe reprezentanţii săi de azi şi să ne dăm seama cam ce politică vor face şi unde vor ajunge aceştia!

Jalnic şi penibil circul prin care corifeii actualului PNL îşi dispută trofeul de preşedinte în cadrul ciolaniadei de partid! Şi prin care arată strident că nu-i interesează câtuşi de puţin să se pună din postura de guvernanţi în slujba ţării, ci să pună ţara în slujba lor.

De fapt, nici măcar liberali cu adevărat nu sunt aceştia, şi probabil că nu au fost niciodată, ci o adunătură de oportunişti, traseişti, lipitori, slugoi, parveniţi, unii dintre ei progenituri şi urmaşi ai  celor care învârteau roţile PCR-ului pe vremuri, acum atârnaţi la caşcavalul puterii politice.

Mulţi indivizi fără nicio treabă cu liberalismul adevărat, au profitat de imaginea şi emblema acestui partid istoric creat de politicienii lui adevăraţi din perioada dinaintea instaurării comunismului în ţara noastră. Cu toate acestea, mulţi dintre românii sătui de guvernările roşii au ales să voteze cu PNL, la alegerile trecute, punându-şi speranţe de schimbare în bine, într-o ţară cu statut european, dar în care au guvernat zeci de ani corupţia, hoţia şi injustiţia.

În scurt timp, votanţii sloganului ”Fără penali în funcţii public” au fost extrem de dezamăgiţi de noii guvernanţi pe care i-au ales, ajungând să asiste cu dezgust şi fără speranţă la tot ceea ce se întâmplă cu actuala clasă politică la putere. Care se dovedeşte pe zi ce trece că este la fel ca cea de ieri, de sorginte roşie, cu acelaşi apucături şi metehne ale politicienilor perindaţi până acum prin noua democraţie românească.

Speranţa românilor de schimbare în bine este cu atât mai mică, privind în viitorul apropiat, care nu le oferă decât o revenire la putere, în doi trei ani, a ciumei roşii şi acoliţilor acesteia.

Rezultatul acestor frământări şi lupte între facţiunile politice din fruntea actualului PNL, care dezvăluie şi mai tare putregaiurile, demagogia şi minciunile care au urcat acest partid la guvernare, nu poate fi decât căderea vertiginoasă, care ar putea însemna şi dispariţia acestuia de pe scena politică românească.

Aşa cum s-a întâmplat cu un alt partid istoric în care românii îşi puseseră mari speranţe, PNŢ-ul istoric. Care practic s-a autodistrus şi a fost ajutat să dispară odată cu figurile istorice ale vechilor politicieni care au suferit în închisorile comuniste.

Astfel, poate dispare şi PNL-ul, cu tot cu oportuniştii, fripturiştii, penalii şi nepenalii lui politicieni de azi.

Mai rău, locul acestuia la putere va fi luat fără mari eforturi, fără bătălii semnificative, fără să tragă un foc de armă, fără să merite de continuatorii PSD-ului şi ai urmaşilor nemuritorilor din ”epoca de aur”. Practic, incompetenţa şi prostia celor care trag sforile şi conduc PNL-ul de azi îi împing automat, din nou, la câştigarea viitoarelor alegeri pe actualii şi viitori pesedişti. Viitor de aur clasa politică românească are.

După cum evoluează lucrurile, „dansul” liberal duce inevitabil la sinucidere politică. În consecinţă, indiferent care facţiune din PNL-ul de azi va câştiga şefia partidului s-ar putea ca peste puţin timp aceasta să nu mai valoreze nimic în ochii românilor, implicit ai electoratului. Este de ajuns să îi privim pe reprezentanţii săi de azi şi să ne dăm seama cam ce politică vor face şi unde vor ajunge aceştia!

Peste doi trei patru ani, atotputernicii PNL de azi, orbanii, câţii, klauşii de azi, ţurcanii, vâlcenii, rareşii şi care or mai fi, ar putea fi daţi uitării, aruncaţi ca pe nişte măsele stricate ale clasei politice româneşti.

Aşa cum s-a întâmplat de-a lungul ultimilor 30 de ani cu toţi foştii guvernanţi, preşedinţi de partid şi de ţară, fie că au reprezentat culori politice diferite alese la putere, au fost aruncaţi la tomberonul politic. Fără ca în urma lor să-i regrete cineva şi fără să lase realizări, fapte şi lucruri memorabile ale vremelnicei lor puteri şi guvernări pentru România.

Acum PNL-ul care-şi arată pe zi ce trece adevărata faţă, sforarii şi actorii lui penibili, incompetenţi, penali sau nepenali, neliberali cu adevărat, merge cu paşi necontrolaţi înapoi, readucând PSD-ul în prim plan!

Ori ”ciuma roşie”, cu acoliţii ei, cu gaşca ei la fel de ”bună” ca şi gaşca liberală, cu emanaţii lor şi noile sau vechile vedete politice, nu reprezintă nicidecum soluţia pentru România. Au acelaşi pericol, aceeaşi toxicitate!

Totuşi, în afara celor două mari găşti politice, roşii şi galbene, şi a celorlalte organizaţii politice cunoscute pe actuala scenă, vor avea românii alternative viabile, diferite la următoarele alegeri?

Sau vor fi nevoiţi să aleagă tot din aceeaşi cloacă politică, vopsită în diverse culori, cu emanaţi noi, dar cu aceleaşi năravuri nemuritoare moştenite din generaţie în generaţie?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Stanila Ion
19.08.2021, 13:16:53

Individul asta probabil doarme in grajd, ca prea ii pute tot. Dar mai ales toti cei care nu striga ca el "URA PSD"...

-15 (17 voturi)
Ludwig
19.08.2021, 13:20:40

Nu e exclus ca PNL sa aibe soarta pnt-cd. Radu Campeanu si Corneliu Coposu s-ar rasuci in mormant. In locul fara penali s-ar putea sa avem "cu penali, pe bune"...AUR ce v-a definitiva talibanizarea tarii, toti vom avea barbi ca un maturoi a la IPS Daniel sau Molahul Omar ca tot aia e. Femeile vor face copii la greu prin interzicerea avorturilor, armata va fi obligatorie, vom omora public un membru lgbt. La nivel international vom fi izolati si vom avea legaturi doar cu bantustanele africane...

+8 (14 voturi)
Stefan din Nord
19.08.2021, 13:20:00

https://evz.ro/facturile-la-gaz-vor-fi-duble-fata-de-iarna-trecuta-cei-mai-afectati-vor-fi-pensionarii.html Asta astept Sa vad reactia celor ce nu vor mai putea sa-si plateasca facturile O sa mananc samburi de bostan in fata televizorului si o sa privesc cu satisfactie cum vor fi debransati de la curent cei ce nu pot plati si cum vor ingheta in apartamente cei ce nu vor avea bani de gaze si incalzire . Pentru ca merita Nu s-au gandit ce urgie vine peste ei daca ajung liberalii si useristii la guvernare

-9 (13 voturi)
Ludwig
19.08.2021, 13:23:51

Stefane...asta se intampla de 30 de ani, nu spui o noutate! S-a ieftinit ceva cumva in 30 de ani? PSD dadea vina pe occident si UE pentru scumpiri, CDR venea cu 15 mii de specialisti, Dragnea vroia sa fim cu rusia si sa incepem programul vitamina D,,, ce tine de foame cica...Atat timp cat baietii destepti din energie inca au contracte intermediare cu furnizorii de utilizati asta va fi mereu. Nimeni nu are curajul sa taie in carne vie. Vezi agentiile lui Firea de la primarie cu cate 2-3 angajatiu ce incaseaza salarii uriase nefacand nimic, dar care nu pot fi desfintate ca nu e baza legala si daca-i dai afara te dau in judecata si castiga...

+12 (14 voturi)
West
19.08.2021, 13:32:03

Singura speranta pentru romania este ca romanii sa se trezeasca (din somnul cel de moarte) si sa iasa in strada sa-i oblige pe politiceni in strada sa faca cea ce trebuie facut : reforme, sa taie pesniilepensiile speciale(si sa se inceapa de la servici unde este groosul pensiilor speciale de la 42 de ani) sa faca reforma cu restructurare serioasa a aparatului bugetar; sa opreasca indatorarea record a copilor si nepotilor, sa faca reforma administrativ teritoriala (avem UAT-uri mai multe ca polonia; sa depolitizeze aparatul bugetar; sa faca reforme in justitie; sa desfiinteze sectia speciala; sa redeschida doasrele grele: 10 august; mineriade; colectiv, revolutie! sa se scada taxele pe munca/pe salarii (record in europa)! etc doar in strada se mai poate face ceva: pnl si usr ste clar ca nu vor face asta, pasd si aur, este si mai clar ca nu vor face aceste reforme! nu ne ramane decat protestul masiv in strada! sa-i obligam sa faca ceea ce trebuie OBLIGATORIU facut!

-6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările