Ciolacu: Nu votăm legea carantinei până nu vine Orban în Senat. Iohannis m-a dezamăgit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat luni la finalul şedinţei CEx a partidului că social-democraţii au decis să nu voteze legea carantinei. Acesta a motivat că „legea este proastă” şi s-a declarat „dezamăgit” faţă de preşedintele Klaus Iohannis pe motiv că nu a chemat forţele poitice la discuţii.

Marcel Ciolacu: E nepermis să stăm de o lună şi să venim în ultimul moment la Parlament. Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă. Vom continua la Senat dezbaterile atât cu CSM, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi.

Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii, nici ministrul Justiţiei, deci niciun om politic. A venit doar Raed Arafat, care nu e membru de partid.

Nu se va vota legea în Senat până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele.

Am o dezamăgire personală faţă de preşedintele Iohannis. M-aş fi aşteptat să cheme toate forţele politice din Parlament pentru o discuţie. Această sustragere din spaţiul public a preşdintelui este nepermisă.

Legea a trecut prin vot de Camera Deputaţilor fiind modificată 80%.

Nu vor exista articole noi, nu vom face modificări fundamantale.

PSD a dovedit că este partid responsabil prin votul de la Camera Deputaţilor. Guvernul nu trebuia să lase vid legislativ.

PSD a dovedit că este partid responsabil prin votul de la Camera Deputaţilor. Guvernul nu trebuia să lase vid legislativ.

Există un singur vinovat: Guvernul Orban.

Vom depune o moţiune de cenzură şi va trece 100%. Depunerea moţiunii şine de mai mulţi factori: în primul rând, să treacă. Când o vom depune, va trece 100%. Momentul politic va fi decis de forurile partidului. PSD are 204 voturi. Ca să treacă, e nevoie de 233. Cei care vor moţiune rapidă sunt mai grăbiţi.

Congresul va avea loc când va fi o prioritate pentru români şi pentru partid. Mă bucur că Eugen Teodorovici va candida la şefia partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite