Ciocoism PNL: Cine este deputatul care a deschis anul şcolar în plină pandemie la o şcoala cu o singură clasa pregătită pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Lupu este primit cu pâine şi sare la inaugurarea unei şcoli nefuncţionale FOTO Facebook
Mihai Lupu este primit cu pâine şi sare la inaugurarea unei şcoli nefuncţionale FOTO Facebook

Mihai Lupu, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa care a tăiat luni panglica unei şcoli nefuncţionale are la activ două mandate de deputat din patea liberalilor, afaceri cu statul de milioane de euro şi a fost acuzat în urmă cu mai mulţi ani că îşi ascunde averea în declaraţia de avere. „Acum văd că e la modă să fii sărac şi să nu fii nimic. O să ascund şi eu averile, că aşa se poartă”, declara acesta 2010.

Mihai Lupu, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, a tăiat, luni, panglica unei şcoli nefuncţionale din comuna Mihai Viteazu şi i-a chemat la ceremonie inclusiv pe elevii pe care ulterior evenimentului i-a trimis acasă pentru că lucrările nu au fost finalizate până la începerea anului şcolar.

Se pare că din toată şcoala, doar o singură clasă este finalizată, cea în care au şi intrat autorităţile locale, conform publicaţiei locale Info Sud-Est. Într-un mesaj pe Facebook, Mihai Lupu afirma că „spre bucuria elevilor, părinţilor, profesorilor, azi a început şcoala”, deşi toţi elevii erau trimişi acasă.

Deşi acum nu mai este în centru atenţiei, Mihai Lupu a deţinut două mandate de deputat de Constanţa din partea PNL între 2008 - 2012 şi a fost director general la Oil Terminal Constanţa. Cu toate că acesta a stat în Parlamentul României timp de opt ani, Lupu a avut în toată cariera politică doar 24 de luări de cuvânt.

S-a folosit de inundaţii să-şi facă averea

Încă 2011, Adevărul scria cum SC Construcţii Hidrotehnice Iaşi intra pe mâna lui Mihai Lupu, iar imediat după, acesta îşi plasează fiica în funcţia de administrator iar firme începe să realizeze numeroase contracte cu statul, în unele cazuri chiar şi fără licitaţie. Unul dintre acestea a adus în visteria firmei 3,8 milioane de euro, bani veniţi de pe spatele a victimelor de pe urma inundaţiilor.

Concret, în iunie 2010 Siretul năvălea peste satele din nordul Moldovei. Zeci de oameni au pierit înecaţi, iar sate întregi au fost rase de pe faţa pământului. La o lună după potop, firma lui Mihai Lupu a intervenit pentru a repara stricăciunile făcute de Siret în digurile din Neamţ. Fără să se organizeze o licitaţie, societatea a primit un contract-record de 16 milioane de lei (3,8 milioane de euro). Şi tot pe malul Siretului, mai la vale, la Bacău, aceeaşi firmă mai primise un contract de pe urma viiturii. Alte trei milioane de lei (714.000 de euro) s-au revăsat în vistieria firmei, în urma unei înţelegeri încheiate tot fără licitaţie.

Cu toate astea, deputatul refuza să-şi treacă în declaraţia de avere cât l-au îmbogăţit afacerile cu statul. Întrebat de Adevărul pe acest subiect, Lupu explica în 2011 că „aşa e la modă”.

„Câţi dintre parlamentari îşi trec averile? Majoritatea şi le trec pe bunici. Acum văd că e la modă să fii sărac şi să nu fii nimic. O să ascund şi eu averile, că aşa se poartă, să fiu sărac, să stau într-o cocioabă, că aşa e să fii mai moral în România asta”, relata acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite