Ciolacu: A-l preţui pe Eminescu înseamnă să dovedeşti ca stat respectul cuvenit Educaţiei şi Culturii naţionale, domenii care astăzi  suferă cumplit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu  FOTO: Arhivă
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu  FOTO: Arhivă

Cu ocazia zilei de 15 ianuarie, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj prin care aminteşte că, prin legea iniţiată de parlamentari PSD şi de actorul Mircea Diaconu acum un deceniu, ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale. Mai mult, preşedintele PSD a declarat că vorbele poetului ar trebui să fie prezente azi în discuţiile tuturor liderilor actualei puteri, cu precădere în privinţa învăţământului.

„Acum un deceniu, Parlamentul a adoptat legea iniţiată de 50 de parlamentari PSD şi de actorul Mircea Diaconu, prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit #ZiuaCulturiiNaţionale. O dovadă a respectului pentru geniul culturii noastre naţionale, pe care Tudor Arghezi îl considera “sfântul preacurat al versului românesc” a scris Marcel Ciolacu pe pagina personală de Facebook.

Mai mult, afirmând cât de actuale sunt ideile poetului  în zilele noastre, Ciolacu îl citează pe Eminescu folosind următorul fragment:

„Copiii români sunt încărcaţi cu materii atât de multe şi atât de diverse, încât nici profesorii, nici şcolarii nu se pot orienta în capetele lor. Aceşti copii nu învaţă nimic, pentru că memoria nu păstrează nimic nepriceput, nerumegat, unde interesul viu şi judecata copilului n-au jucat nici un rol. Singurul efect al încărcării memoriei cu lucruri pe care nu le poate mistui e sila şi scârba copilului de carte. La acest rezultat au ajuns aproape toate şcoalele la noi. Vezi tineri care au învăţat latineşte, greceşte, istoria universală, logică şi psihologie, ştiinţe naturale, geografie în toate clasele, drept administrativ, economie politică, au trecut bacalaureatul şi… cu toate astea, nu ştiu a scrie o frază corectă, iar a doua zi după ce au părăsit şcoala au uitat tot…”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite