Ciolacu: Este un act patriotic să votezi această moţiune de cenzură. Când furi bani trebuie să pleci acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine, la depunerea moţiunii de cenzură, că Guvernul Orban a ştiut ”doar să fure şi să fugărească primarii în perioada pandemiei”. Textul moţiunii a fost semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE, în contextul în care social-democraţii au nevoie de 233 de voturi pentru a trânti Executivul PNL. Marcel Ciolacu aşteaptă şi voturile ProRomânia. Eugen Teodorovici este singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea

Jurnalist: De unde voturile pentru moţiune?
Marcel Ciolacu: Şi celelate forţe politice vor fi responsabile şi vor vota această moţiune. E cazul ca românii să afle cine e la putere şi cine în opoziţie. Am avut discuţii şi cu domnul Ponta. Vom vedea la votul moţiunii. Dar intraţi pe google şi vedeţi că Victor Ponta a anunţat că va vota moţiunea. Vrem un vot cât mai repede. 

PSD îşi asumă o eventuală criză politică în mijlocul pandemiei?
Ne-am asumat şi învestirea acestui guvern la intervenţia preşedintelui României. Am văzut ce a făcut acest guvern. A ştiut doar să fure şi să fugărească primarii. Este un act patriotic să votezi această moţiune, nu va crea haos. 

E oportun?
E oportun ca Guvernul Orban să fure atâţia bani, potrivit Curţii de Conturi? Când furi bani trebuie să pleci acasă. 

Pe afişele Gabrielei Firea nu există sigla PSD.
O să întreb staful de campanie. 

Va fi o variantă de premier tehnocrat?
Avem o propunere de prim-ministru. Nu e membru de partid. 

Teodorovici a semnat moţiunea?
Eugen Teodorovici e singurul parlamentar PSD care nu a smenat moţiunea. 

Nu mai putea aştepta moţiunea?
Nu. La cum se gestionează pandemia, acest guvern trebuie să plece cât mai repede. Cel mai bine pentru români este ca acest Guvern să plece. 

***

Social-democraţii acuză Guvernul Orban că a pierdut complet controlul în gestionarea situaţiei COVID-19 şi de devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei, potrivit textului moţiunii de cenzură. PSD aminteşte şi de măsurile contradictorii ale Executivului şi de restricţii impuse fără rost românilor. Sursa citată precizează şi că preşedintele României Klaus Iohannis a fost surprins fără mască la reuniunile de la Bruxelles, „într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie”. PSD îi reproşează ministrului de Finanţe Florin Cîţu că, în doar nouă luni de guvernare PNL, a împrumutat 105 miliarde lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite