Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: Adevăratul virus în România se numeşte neglijenţă, incompetenţă, pe scurt PNL. Singurul vaccin anti-Orban este votul

13
26 Nov 2020 18:27:53
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a declarat că „adevăratul virus în România se numeşte neglijenţă, incompetenţă, pe scurt PNL, iar singurul vaccin anti-Orban este votul”. Liderul PSD a adăugat că Executivul liberal trebuie oprit prin vot, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„România a avut un mare ghinion, ghinionul celui mai incompetent Guvern în perioada celei mai mari crize sanitare care a lovit România, în ultimii 30 de ani. Adevăratul virus în România se numeşte neglijenţă, incompetenţă, pe scurt PNL. Iar singurul vaccin anti-Orban este votul. Trebuie să îl oprim pe Orban să închidă şcoli, biserici, să îl oprim pe Cîţu să facă noi şi noi împrumuturi, să o oprim pe Anisie să ne distrugă copiii. Pe 6 decembrie trebuie să ne luăm viaţa înapoi. Pe 6 decembrie trebuie să ne salvăm”, a declarat Marcel Ciolacu, joi într-o conferinţă de presă.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi candidat PSD la Camera Deputaţilor Alexandru Rafila a vorbit despre faptul că reprezentanţii PSD în secţiile de votare vor fi implicaţi direct în asigurarea siguranţei votului pentru români, prezentând apoi o serie de recomandări.

„Suntem preocupaţi de participarea la vot în condiţii de siguranţă. Prin acest demers, toţi reprezentanţii PSD vor fi implicaţi direct. Prezint câteva măsuri simple pentru a fi siguri că oamenii merg în siguranţă. Să meargă pe tot parcursul zilei, să poate o mască nouă, să-şi dezinfecteze mâinile la intrarea şi ieşirea din secţia de vot, să evite aglomeraţia, să folosească instrumentele proprii pentru semnătură, să solicite din timp urna mobilă de vot în cazul în care sunt carantinaţi. Votul e singura şansă de recâştigare a controlului asupra pandemei. Profesioniştii din PSD au soluţii. Sistemul de sănătate publică nu face faţă în ceea ce priveşte anchetele epidemiologice. Trebuie să oprim transmisia în comunitate. Decesele sunt prea multe”, a afirmat Rafila.

Sorin Grindeanu a declarat că PSD este „singurul partid” care a venit cu un program pentru combaterea  pandemiei.

„Am coordonat echipa care a realizat programul de guvernare al PSD. Fără a controla criza sanitară e o iluzie să crezi că poţi salva economia sau educaţia. Asta e una din explicaţiile ale eşecului guvernării PNL. E o concluzie clară şi poate dură. De aceea, PSD e singurul partid care a venit cu un program clar pentru combaterea pandemiei. E un plan inter-sectorial care e construit în jurul domeniului sănătăţii. Avem în acest moment zeci de mii de firme, sute de mii de angajaţi, care au primit din partea PNL până acum promisiuni. În agricultură au primit promisiuni că vor primi despăgubiri pentru secetă dar în schimb s-au închis pieţele. Pentru firmele din România s-a promis că vor primi sprijin financiar. A fost aprobat acest sprijin dar s-au încurcat în birocraţie. Pentru românii cu venituri mici au promis măşti gratuite. Ieri ne anunţa ministrul Economiei că jumătate din măştile primite în România sunt neconforme. Noi am căutat în echipa noastră specialişti şi avem un plan cât se poate de clar pentru a combate pandemia. În încheiere aş vrea să vă dau un exemplu care îl o să-l aplicăm cât se poate de practic din prima zi de guvernare. Am propus decontarea tuturor cheltuielilor aferente cu materialele pentru prevenirea pandemiei, inclusiv testarea angajaţilor. E o măsură pe care o putem aplica din prima zi de guvernare”, a precizat Sorin Grindeanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

leuldinpanjshir99
26.11.2020, 18:50:09

Si aia competenti or fi cei din Ciuma rosie, nu?

+5 (7 voturi)
Ramona Georgescu
26.11.2020, 18:58:24

Incompetenta guvernului nu este singurul ghinion.Ghinion este si ca Romania nu are presedinte competent.

-5 (7 voturi)
Ramona Georgescu
26.11.2020, 19:01:29

Vaccinul din 6 deceembrie ar trebui administrat in doze mari.Dar indiferent de dooza nu o sa fie eficient. Ce s-a intamplat la Sectorul 1 o sa se intample la nivel national.Cu siguranta mai discret.

-3 (5 voturi)
Razvann Claudiu
26.11.2020, 19:01:39

Cum sa nu Ciolacule, mai ales ca acum romanii se pot trata in cele mai bune conditii la cele 8 spitale regionale construite de voi. Ba, dar voi nu erati pe faza cand s-a impartit rusinea ?

+5 (7 voturi)
TAEREL PAUL
26.11.2020, 19:19:46

Am uitat de vremurile cind erati voi la guvernare:lapte si miere peste tot! Tie chiar nu iti e rusine? De ce nu ati vrut sa luati voi guvernarea,ca puteati sa o faceti, sa va aratati competenta?

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările