Ciolacu anunţă un proiect legislativ pentru IMM-uri: Probabil să fii anti-românesc ca să nu susţii un asemenea proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat într-o conferinţă de presă că PSD depune un proiect de lege pentru spijinirea IMM-urilor, despre care spune că trebuie să fii „anti-românesc ca să nu susţii un asemenea proiect”.

„S-a vorbit foarte des de facturile cetăţenilor de acasă, dar am uitat total de afacerile de familie, de micii producători sau de intermediari care nu îşi vor mai putea plăti pur şi simplu facturile din această iarnă. Asta înseamnă afaceri închise. În Partidul Social Democrat am găsit, cum era şi normal, timpul adecvat pentru a avea o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mai mult, am avut în discuţie un proiect de lege care să vină cu măsuri concrete de sprijin pentru IMM-uri pe o perioadă, cum este şi normal, limitată de timp, dar pentru a face faţă acestui val de scumpiri, mai ales în zona energiei~, a declarat pre;edintele PSD. 

Întrebat dacă a discutat cu celelate partide despre proiectul de lege anunţat, liderul Social-democraţilor a precizat: „momentan depunem proiectul de lege şi urmează să avem discuţii şi cu celelalte partide. E foarte puţin probabil să fii anti-românesc ca să nu susţii un asemenea proiect, mai ales că aici vizează capitalul românesc”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a explicat că „oricare creştere a preţurilor agregate la energie, gaze, combustibil mai mare de 5% raportat la decembrie anul precedent poate să declanşeze mecanismul din această lege care înseamnă fie o compensare a creşterii facturilor cu 50% din această creştere pentru IMM-urile din România,

Social-democratul a mai explicat că în cadrul proiectului legislativ PSD introduce „şi întreprinderile sociale şi alte forme de existenţă a întreprinderilor în România, cum ar fi întreprinderile individuale, sau, un lucru pe care l-am discutat împreună cu mediul de afaceri care nu are încredere în faptul că actualul Guvern, Ministerul Economiei ar putea implementa legea şi mecanismul foarte repede, şi atunci avem prevăzută şi posibilitatea deducerii din impozitul pe profit. Perioada este de şase luni, condiţia este aceea să nu aibă restanţe la plata contribuţiilor angajaţilor către pensii sau bugetul de sănătate şi este evident că această iniţiativă legislativă încearcă să menţină competitivitatea IMM-urilor din România în lupta de a fi prezenţi pe pieţe, atât în România, cât şi în ţările în care exportăm, şi, bineînţeles, protecţia locurilor de muncă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite