Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu anunţă că PSD a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1

6
28 Sep 2020 21:49:43
Autor: Lizeta Oprea
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu

PSD cere renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1 şi susţine că numărătoarea paralelă  arată o diferenţă de 200 de voturi în favoarea lui Daniel Tudorache.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că partidul a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1, susţinând că numărătoarea paralelă a voturilor realizată de PSD arată că primarul în funcţie Daniel Tudorache ar avea cu peste 200 de voturi mai mult decât al doilea candidat clasat, Clotilde Armand. „E posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale”, afirmă Ciolacu.

Marcel Ciolacu a catalogat drept „o tâmpenie” ideea conform căreia PSD ar fi putut frauda alegerile pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

„Avem o numărătoare paralelă, fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, are programul care  e simplu, e un excel, nu e o grozăvie, unde se adună voturile. La numărătoarea paralelă a PSD ne dă că domnul Daniel Florea (corect ar fi fost Dan Tudorache, candidatul PSD pentru Primăria sectorului 1 – n.r.) a câştigat alegerile cu două sute şi ceva de voturi, şi atunci avem şi noi aceste întrebări: «Dom-le, e posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale şi avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, conform news.ro

„S-a depus plângere la BEC ca să fie iarăşi numerotate, iarăşi numărate toate voturile”, a adăugat Ciolacu.

El a explicat şi procedura care ar trebui urmată.

„Prima oară se verifică la BEC dacă au fost introduse corect procesele verbale. E matematică, e fixă matematica, e o ştiinţă fixă şi vom vedea unde este greşeala: este la noi, este la dânşii? Ce să falsifici? Copii după procesele verbale? Originalele sunt la BEC”, a mai afirmat preşedintele social-democrat.

Acesta a menţionat că, în urma renumărării votului, se aşteaptă ”să câştige cel care a fost votat de către bucureşteni”.

Ciolacu susţine că PSD are doar câte un reprezentant în secţiile de votare, în timp de PNL, sau USR PLUS au mai mulţi.

„S-au dus acele vremuri de tristă amintire în care din informaţiile mele, campioni erau PDL-ul. E o problemă de introducere a unor date într-un sistem”, a mai explicat Ciolacu.

Lupta pentru funcţia de primar al Sectorului 1 este strânsă.

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţine, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până la ora 16:00 indică faptul că 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Cat lover
28.09.2020, 23:13:43

LA PUSCARIE CU VOI ! Ce tupeu, ce nerusinare tipic pesedista ! ati vrut sa repetati furaciunea de acum 4 ani si tot voi faceti gura ? voi strigati "hotii " ! USRistilor , sa stati cu ochii pe ei ca pe butelie ...

+1 (3 voturi)
Cat lover
28.09.2020, 23:19:00

Si oare de asta a amutit BEC, care iesea cu update-uri altadata la 3-4 ore ? Au numarat 80 % in 4 ore si pe urma s-au lenevit ? Cred ca pute a complicitati ...vedem noi ! "Au blocat la urma 10 sectii din 166, restul erau gata de dimineata. Iar in astea urmau sa-l dea pe Tudorache cu avans de 160 in fiecare, numa’ bine cat sa treaca peste Clotilde cu alea 200 voturi anuntate de Tudorache”

+2 (2 voturi)
Fahrenheit 451
29.09.2020, 01:59:13

S-a miorlăit la becul de la lustră! Ciocalău visează cu ochii deschiși!... O să-i facă pe plac ciocălăului, că nu e bine să te pui cu ridicolii. Ciocălău, așteptându-se să câștige cel care a fost votat de bucureșteni, rezultatul va fi același!

+1 (1 vot)
Doctor de Ciuma
29.09.2020, 07:37:52

Hotul striga Hotii ! Dispareti ciuma rosie !

+1 (1 vot)
anion
29.09.2020, 08:04:31

Ciolacu indica pista de urmat complet gresit. Nu trebuie numarate voturile! Trebuie confruntat ce s-a semnat in sectiile de vot si ce a ajuns la BEC de sector si la Bec Central.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările