Ciolacu, apel către colegii din Coaliţie, înainte de stabilirea noilor măsuri fiscale: Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a lansat  un apel către colegii din Coaliţie, în care a subliniat necesitatea mai multor măsuri în România, înainte de întâlnirea pentru stabilirea noilor măsuri fiscale, care urmează să aibă loc miercuri. Liderul PSD a mai precizat că este nevoie de o supraimpozitare a pensiilor speciale, o taxare corectă „a averilor celor care trăiesc în lux” şi un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare.

„Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie, înainte de reuniunea de mâine, să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern şi european. Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. Este un nonsens să aşteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câştigă mai mult plăteşte procentual mai puţin”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Şeful PSD a subliniat că „oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux”. 

Ciolacu a mai precizat că „statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajaţii aflaţi în zona salariului minim pe economie, cât şi pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice”. 

„Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reaşezare a sarcinii fiscale astfel încât toţi românii care câştigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca şi ei. Momentan, nu avem aşa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa”, a mai explicat şeful social-democraţilor. 

Potrivit şefului de partid, un alt subiect care trebuie lămurit între liderii Coaliţiei de guvernare este „un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare”, explicând că partidul pe care îl conduce susţine protejarea mediului. „Ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de faţă, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgenţelor actuale”, a mai completat Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite