Ciolacu: „Buna-credinţă de care a dat dovadă PSD s-a cam terminat şi se va vorbi mai des de atitudinea unui partid de opoziţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu / FOTO Facebook
Marcel Ciolacu / FOTO Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, exclude posibilitatea ca formaţiunea politică pe care o conduce să susţină un guvern minoritar al PNL.

„Nu o să susţinem un guvern minoritar al Partidului Naţional Liberal, vă anunţ cu toată responsabilitatea. Este exclus aşa ceva”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3. 

Ciolacu mai susţine că nu va mai da dovadă de aceeaşi bună-credinţă pe care a arătat-o până acum faţă de actualul executiv.

„Buna credinţă cu care am fost, imediat după ce am câştigat alegerile, şi la preşedinte, şi apelul către toate forţele politice că nu trăim timpuri normale, va veni o criză economică, nu s-a terminat pandemia, acum avem un relaş... Am zis să mergem cu un guvern de uniune naţională. Buna credinţă, cel puţin a mea, personală, dar sunt convins că şi a colegilor mei, s-a cam terminat. De aceea o să vorbim mai des de atitudinea unui partid de opoziţie”, a conchis liderul PSD.

Ciolacu a mai discutat şi despre electoratul AUR, considerând  că doar o parte dintre votanţii AUR au făcut parte din bazinul electoral al PSD, el atrăgând atenţia asupra faptului că AUR a obţinut un scor electoral bun în zone în care tradiţional social-democraţii nu se bucură se susţinere la alegeri.

„Să ştiţi că 28% din cei 8% care au votat cu AUR-ul au fost, în istoricul lor, odată, votanţi PSD. Eu îmi aduc aminte că AUR-ul a câştigat în diasporă, în Italia, alegerile, unde PSD nu a depăşit până acum 5%. Vedeţi că publicul AUR nu este neapărat publicul... Eu am văzut în schimb că alte partide, care sunt acum pe la guvernare, le-am văzut scăzând şi crescând AUR”, a declarat liderul PSD duminică seară, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD a făcut sondaje, dar şi focus grupuri pentru a afla ce îşi doreşte electoratul român de la partid, inclusiv atât timp cât acesta este în opoziţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite