Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: Cele mai negre previziuni s-au adeverit: negativ - asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s

19
6 Jun 2020 13:55:29
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că „singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 de euro/secundă”. „Cele mai negre previziuni s-au adeverit: negativ - asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe negativ”, spune Ciolacu.

"Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe NEGATIV! Şi cu perspectivă de înrăutăţire!", afirmă Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.
 
El se întreabă "unde este măreaţa creştere economică în fapt inexistentă?!"
 
"Unde sunt tonele de bani netipăriţi de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investiţiile străine care, de fapt, fug din România?! Niciunde! Singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat ţara în haos, austeritate şi şomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent şi sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!", adaugă Ciolacu.
 
Agenţia de evaluare financiară S&P a confirmat ratingul de ţară al României la nivelul "BBB-", cu perspectivă negativă, ceea ce reprezintă un semnal şi pentru celelate două agenţii, Fitch şi Moody's, care derulează evaluări ale ratingului României. S&P estimează că deficitul bugetar va urca la 8% din PIB şi consideră că Guvernul va majora pensiile în luna septembrie, dar cu 10%, nu cu 40%, aşa cum era aşteptat. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a reacţionat într-o postare pe Facebook: ”Agentia de rating Standard and Poor's CONFIRMĂ rating-ul de ţară al României - Investment Grade”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Stefan din Nord
6.06.2020, 14:04:49

Ciolacu vede partea goala a paharului si critica virulent performantele guvernului In schimb Citu vede partea plina a paharului si se lauda ca nu am fost retrogradati la categoria ,,junk''

-5 (11 voturi)
costobocu Barbilian
6.06.2020, 14:10:44

Nu-i asa ca au invatat repede de la voi ? Lasa ,reveniti voi la guvernare in toamna si o sa ziceti p'aia cu greaua mostenire. Sa mai taiati si voi din pensii si salarii, sa vada lumea cum e si cu voi

+3 (7 voturi)
Cneazul
6.06.2020, 14:21:33

Oricum, unde-am fost si unde-am ajuns... Am impresia ca PNL e cam amator.

-9 (15 voturi)
kalu kalu
6.06.2020, 15:07:22

ciolanu', am borat bine de tot dupa ce ti-am vazut mecla de prost.

+7 (7 voturi)
Gib
6.06.2020, 15:13:25

Asa e cand iti ia pandemia mintile (sau sa fie de la deviatia de sept?!). Tractoristul a trait in alta tara lunile astea cumplite? Inteligentul asta s-a interesat si el cum stau surorile din UE? I se pare ca au lasat o tara "boboc" dodoloata si bogata si au "strambat-o" in cateva luni noii guvernanti. Cred ca i s-a gripat cerebelul ala mic de tractorist de SMT. Cine conduce de fapt Romania? Nu cumva tractoristul&co din parlament? Niciodata dar absolut niciodata nu va putea progresa Romania cu asemenea specimene. Pe vremea lui Ceausescu oameni ca cei din PSD ar fi fost fie agitatori fie la saiba (dupa pregatire deh!).

+10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (19)