Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: Clasa politică nu a reuşit să folosească UE ca pe un mijloc de a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Marile companii plătesc foarte puţin

7
9 May 2021 18:58:43
Autor: Maria Dinu
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenţia asupra impozitării marilor companii duminică, la Palatul Snagov. Liderul PSD a explicat că politicienii români nu au reuşit „să folosească Uniunea Europeană ca pe un mijloc de a îmbunătăţi viaţa oamenilor” şi a subliniat faptul că PNRR nu trebuie ratat, „aşa cum s-a ratat intrarea în Schengen”.

Liderul PSD a atras atenţia asupra potenţialului pe care îl are Uniunea Europeană privind îmbunătăţirea vieţii românilor.

„Forţa unei naţiuni nu stă într-un lider sau altul. Forţa unei naţiuni este dată de cetăţenii săi. Iar românii sunt printre cei mai pro-europeni dintre naţiunile UE. Însă, nimeni nu ne garantează locul şi rolul în Europa! Noi, cu toţii, suntem cei care ne stabilim locul şi rolul! Şi, da, este adevărat că, în ultimii ani, clasa politică nu a reuşit să folosească Uniunea Europeană ca pe un mijloc de a îmbunătăţi viaţa semnificativ viaţa oamenilor. Pentru că, în final, doar asta contează! Nu statisticile! Nu PIB-ul! Doar viaţa oamenilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat importanţa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, spunând că nu poate fi ratat, „aşa cum s-a ratat intrarea în Schengen”.

„Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este atât de important şi nu trebuie să îl ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înţeleagă că este şansa istorică a României de a trece la nivelul următor! Nu avem dreptul să ratăm această oportunitate, aşa cum s-a ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunţat total la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice”, a subliniat Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a atras atenţia şi asupra impozitării marilor companii. Liderul a declarat că „trebuie, în acelaşi timp, să ne gândim serios la impozitarea echitabilă a capitalului, o temă care preocupă nu doar stânga europeană, cât şi administraţia Biden. Este just ca şi România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine. Aşa cum o fac firmele româneşti! Aşa cum fiecare român îşi plăteşte taxele şi impozitele care se cuvin! Cred că şi dvs, antreprenorii români, sunteţi de acord că marile companii plătesc foarte puţin, iar acest lucru nu este corect”. 

Preşedintele PSD a mai subliniat şi faptul că pandemia a evidenţiat diferenţele privind dezvoltarea dintre statele membre ale Uniunii Europene.

„Cu toţii am văzut cum această pandemie a adus la suprafaţă toate decalajele de dezvoltare dintre statele membre. De la serviciile publice, digitalizare, sistemele de educaţie şi de sănătate, la problemele de mediu sau la condiţiile de muncă”, a mai declarat preşedintele PSD.

El a explicat că membrii clasei politice trebuie să lase orgoliile şi interesele partizane şi că acestea frânează dezvoltarea. 

„Astăzi, la 14 ani de la aderare, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane şi orgoliile politice trebuie să înceteze! Ele sunt doar o frână în calea construirii unei economii a viitorului, a serviciilor publice echitabile, a şanselor egale, a dezvoltării, a educaţiei şi a prosperităţii pentru toţi cetăţenii”, a explicat Marcel Ciolacu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Zürich
9.05.2021, 19:07:31

S-a trezit si individul asta sa vorbeasca dupa ce PSD n-a fost in stare sa absoarbe mai nimic din fondurile UE...

-5 (15 voturi)
muresan anna
9.05.2021, 19:12:44

Iar vorbeste primul impostor! Voi nu faceti parte din clasa politica? Sau adevarul nu are nicio relevanta.....Iar sub obladuirea voastra, mai era putin si eram exclusi din structurile europene din pricina voastra.

+8 (8 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
9.05.2021, 19:36:30

Astăzi, la 14 ani de la aderare, clasa politică nu e în stare să găsească consens... Bai, ce a patit Ciolacu? Vorbeste bine, la obiect...cred avea ceva la bord...oricum partidul o sa-l critice pentru deviationism...

-12 (12 voturi)
leuldinpanjshir99
9.05.2021, 19:42:28

Iar voi astia de la Ciuma rosie de ce nu i-ati taxat mai mult intre 2012-2019 cand ati fost la Putere?

-10 (14 voturi)
Drake
9.05.2021, 19:46:13

Tovarașul Colacu a rămas blocat în discursul fostului său șef suprem, Dragnea care susținea, alături de alte capete luminate din partidul stat, supraimpozitarea multinaționalelor, repatrierea aurului și naționalizarea Pilonului II de pensii private. Acestea erau marotele și soluțiile profund "europene" ale șobolănimii pesediste, în fapt surse numai bune de sifonat bani din mediul privat în buzunarele lor. Nu pot să nu-mi amintesc fotografia în care Dragnea împreună cuTăriceanu Teodorovici, Bădălău şi Chiţoiu supervizați de marele geniu al economiei, profanatorul de cavouri Vîlcov puneau pe butuci bugetul României. Pesediștii aștia chiar nu au pic de rușine.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările