Ciolacu critică, în plenul Parlamentului, fosta guvernare: „Doi ani pierduţi. PSD este cel mai responsabil. România are nevoie de un nou drum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Gavea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Gavea

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis în plenul Parlamentului, unde va fi votat viitorul guvern, că partidul pe care îl conduce a intrat la guvernare din responsabilitate, pentru a-şi folosi „priceperea” să stabilizeze ţara şi să fie alături de români.

Liderul PSD şi-a început discursul din plenul de joi criticând fosta guvernare, precizănd că au fost „doi ani pierduţi”.

„Astăzi România se află într-un punct critic. Este unul dintre acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimba directia naţiunii pentru anii următori. Au fost doi ani pierduţi, de încercări eşuate şi instabilitate. Milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critic. PSD este cel mai responsabil, de aceea trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: să criticăm o guvernare ineficientă sau să ne folosim priceperea pentru a fi alături de oameni şi a stabiliza ţara. Am acceptat această provocare pentru că PSD nu fuge de responsabilitate. Pentru asta am propus oameni cu experienţă politică şi administrativă. 

Eu cred că România are nevoie de un nou drum, în care statul are grijă de cetăţenii săi.  (...)PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum. Este momentul să le demonstram românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogaţi”, a transmis Ciolacu.

Cu ocazia discursului pe care l-a avut Marcel Ciolacu, au apărut şi tensiuni în coaliţia de guvernare PNL-PSD-UDMR. Liberalul Daniel Fenechiu i-a transmis de la tribuna Parlamentului că ultimii doi ani de guvernare liberală nu au fost pierduţi, ci au fost ani când acţiunilor PNL „li s-a tras frâna de mână”. 

De altfel, Ciolacu a avut şi un atac voalat la adresa lui Florin Cîţu, care a susţinut în repetate rânduri că am trecut sau că urmează să trecem peste pandemie.  „Eu nu voi minţi niciodată că am învins pandemia”, a spus liderul PSD.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde va fi dezbătut şi votat Cabinetul Ciucă, a început. Toţi miniştrii propuşi în Guvern şi susţinuţi de alianţa PNL-PSD-UDMR şi minorităţi au fost avizaţi favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate. Florin Cîţu evită să conducă şedinţa, în calitate de preşedinte al Senatului, alături de Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Guvernul Ciucă, la testul Parlamentului. Cîţu evită să conducă sedinţa, în calitate de şef al Senatului, alături de un lider PSD | VIDEO

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite