Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu critică, în plenul Parlamentului, fosta guvernare: „Doi ani pierduţi. PSD este cel mai responsabil. România are nevoie de un nou drum”

3
25 Nov 2021 10:54:36
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Inquam Photos/ Octav Gavea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Gavea

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis în plenul Parlamentului, unde va fi votat viitorul guvern, că partidul pe care îl conduce a intrat la guvernare din responsabilitate, pentru a-şi folosi „priceperea” să stabilizeze ţara şi să fie alături de români.

Liderul PSD şi-a început discursul din plenul de joi criticând fosta guvernare, precizănd că au fost „doi ani pierduţi”.

„Astăzi România se află într-un punct critic. Este unul dintre acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimba directia naţiunii pentru anii următori. Au fost doi ani pierduţi, de încercări eşuate şi instabilitate. Milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critic. PSD este cel mai responsabil, de aceea trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: să criticăm o guvernare ineficientă sau să ne folosim priceperea pentru a fi alături de oameni şi a stabiliza ţara. Am acceptat această provocare pentru că PSD nu fuge de responsabilitate. Pentru asta am propus oameni cu experienţă politică şi administrativă. 

Eu cred că România are nevoie de un nou drum, în care statul are grijă de cetăţenii săi.  (...)PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum. Este momentul să le demonstram românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogaţi”, a transmis Ciolacu.

Cu ocazia discursului pe care l-a avut Marcel Ciolacu, au apărut şi tensiuni în coaliţia de guvernare PNL-PSD-UDMR. Liberalul Daniel Fenechiu i-a transmis de la tribuna Parlamentului că ultimii doi ani de guvernare liberală nu au fost pierduţi, ci au fost ani când acţiunilor PNL „li s-a tras frâna de mână”. 

De altfel, Ciolacu a avut şi un atac voalat la adresa lui Florin Cîţu, care a susţinut în repetate rânduri că am trecut sau că urmează să trecem peste pandemie.  „Eu nu voi minţi niciodată că am învins pandemia”, a spus liderul PSD.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde va fi dezbătut şi votat Cabinetul Ciucă, a început. Toţi miniştrii propuşi în Guvern şi susţinuţi de alianţa PNL-PSD-UDMR şi minorităţi au fost avizaţi favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate. Florin Cîţu evită să conducă şedinţa, în calitate de preşedinte al Senatului, alături de Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Guvernul Ciucă, la testul Parlamentului. Cîţu evită să conducă sedinţa, în calitate de şef al Senatului, alături de un lider PSD | VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

T. Timisorean
25.11.2021, 11:11:58

PSD(R) a guvernat cel mai mult pana acum, si se vede unde ne-a dus "responsabilitatea" enuntata. Tara ravasita, paduri taiate, rauri distruse pe 200 de ani de microhidrocentrale, si lucrari efectuate de Apele Romane, justitie facuta harcea parcea, 5 milioane plecati - cea mai mare migratie din istorie si lume pe timp de pace, zeci de cazuri de coruptie, prim-ministrii si ministrii PSD la inchisoare, toata industria distrusa de nici un razboi nu reusea s-o distruga, incurajarea furtului la toate nivelurile, distrugerea sistematica a institutiilor de stat, promovarea de nulitati si tupeisti in partid si functi, gunoaie aruncate si ingropate literalmente la tot pasul, inclusiv aruncate in lacuri si rauri de primari PSD, lucrari de mantuiala, cheltuirea de miliarde de euro din banul public fara rezultate vizibile, construirea de cladiri fara utilitate (sali de sport, centre de informare turistica, etc), imbogatirea rapida si ilicita a mii de mebrii PSD (si PNL) - se vede cu ochiul iber nu trebuie dovezi.

-13 (21 voturi)
muresan anna
25.11.2021, 12:04:53

Domnul Ciolacu devine patetic pana la lacrimi. Cand se refera la cei ce s-au descurcat singuri face trimitere de toti cei fixati politic pe posturi banoase la stat , fara competente, si care s-au descurcat singuri in pastrarea sinecurilor. De-acum s-a intors PSD-ul si nimeni nu se va atinge de ei si favoriurile acordate. Se alege un drum nou cu oameni vechi si obiceiuri deja cunoscute.

+19 (19 voturi)
Coronavirus Noul
25.11.2021, 12:24:14

Cred ca vroia sa spuna: " sa subtilizeze" nu "sa stabilizeze".

+17 (17 voturi)
Modifică Setările