Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: „Cum îţi permiţi să comentezi o decizie a CCR? Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea?“

31
29 Jan 2020 21:28:55
Autor: News.ro

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că decizia CCR privind legea care abrogă OUG 51 nu trebuie discutată, iar Guvernul trebuia să îşi retragă asumarea. „Cum îţi permiţi să comentezi o decizie a CCR? (...) Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea? Inventează Orban democraţia?“, spune el.

"Cum îţi permiţi să comentezi o decizie a CCR? Despre ce stat de drept vorbim? Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea? Inventează Orban democraţia?", s-a întrebat Marcel Ciolacu miercuri seară, la Antena 3.

El a spus că premierul Orban nu mai este "coerent" şi "i s-a urcat la cap", făcând referire la afirmaţii privind "dispariţia" PSD: "Cum poţi în România în 2020 să îţi doreşti să dispară opoziţia?".

"CCR a decis azi că e neconstituţional ce ai făcut tu. E o decizie a CCR care nu se discută, trebuia să îşi retragă asumarea", a afirmat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale care a admis sesizarea PSD pe legea care abrogă OUG 51. ”Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a afirmat Orban.

”Prin această decizie, CCR nu este de acord cu ceea ce a vrut Guvernul - copiii să se poată duce la şcoală cu naveta subvenţionată. Asta a decizia Curţii de azi. Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol iguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a spus, miercuri, Ludovic Orban.

Când i s-a atras atenţia că CCR nu s-a pronunţat pe fondul legii, ci pe faptul că a fost adoptată prin angajarea răspunderii, deşi există un proiect de lege cu acelaşi subiect în Parlament, Orban a spus: ”Ce aţi fi vrut? OUG 51 era constituţională? (...) Nu sunt de acord cu decizia Curţii. O să căutăm soluţii să rezolvăm lucrurile”.

Orban a precizat că aşteaptă motivarea Curţii pentru a decide cum vor fi rezolvate lucrurile.

”Din punctul meu de vedere, orice angajare poate fi declarată constituţională, dacă nu este posibil altă variantă de a legifera”, a mai spus Orban, care a respins ideea că şi legea pe care şi-a asumat miercuri răspunderea ar putea fi declarată neconstituţională.

Orban a explicat că PNL a depus proiect de lege din 2017 care nu a fost luat în dezbaterea Camerei decizionale şi nu a fost supus la vot, proiectul fiind ”parcat la Comisia de cod electoral”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Iobag Nerfos
29.01.2020, 21:35:46

Cine vorbeste...Cate decizii CCR nu au fost ignorate de PSD?

+2 (8 voturi)
Alfa Omega
29.01.2020, 21:56:12

Ciolacu este noul dragnea ,deoarece nu vrea sa faca din psd un partid nou fara defecte si penali , ci vrea sa fie doar sef de partid ,partid care nu are un plan nu are nimic bun !

+1 (11 voturi)
Un cititor
29.01.2020, 22:05:43

"Ciolacu: „Cum îţi permiţi să comentezi o decizie a CCR? Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea?“ Justitia noastra este precum cea din R. Moldova ! Doar ca, acolo a putut fi demisa in masa,....pe cand ai nostri, ne-au amenintat (CCR-ul), ca, daca politicienii PNL ridica populatia impotriva justitie, si nu le lasa pomana speciala, o sa avem de suferit ...tot noi, populatia ! Deci...dupa ce ne-au gazat, batut Jandarmeria PSD, iar justitia PSD pe care o tinem in spate pana crapa, nu au rezolvat dosarul nici acum, vine si ea, justitia, si ne arata nuelusa !! Ai dracu ticalosi !!! Dar ....nu pot fi demisi ?! Un referendum ceva ?! Votam suta la suta ! Dupa ce ca ii tinem pe pomene speciale, fara pic de competente (inchid dosarele de coruptie pe banda rulanta) , au respins legea prin care copiii pot avea gratuitate pe mijloacele de transport. Ce mizerii !!!

+3 (9 voturi)
Mergeti la vot
29.01.2020, 22:14:52

judecatorii CCR, toti numiti politic si facand jocuri politice, in frunte cu politrucul dorneanu, fost pesederist si pesedist de seama, nu sunt dumnezei. sunt niste politruci incorecti, vanduti pe arginti multi

+5 (11 voturi)
Ramona Georgescu
29.01.2020, 22:23:24

Nu este primul nemultumit.Si Iohannis a fost nemultumt de o decizie judecatoreasca.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (31)