Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu, despre Legea privind Ziua Tratatului de la Trianon: O vom trece cât mai rapid şi o vom trimite din nou la promulgare

2
16 Sep 2020 14:10:52
Autor: News.ro
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că Parlamentul va trece cât mai rapid prin Parlament Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, pe care preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o spre reexaminare, şi actul normativ va fi trimis din nou la promulgare.

”Ştiţi că a fost legea iniţiată de colegul meu, Titus Corlăţean. Vom proceda cum am făcut şi prima oară. Vom trece cât mai rapid această lege şi o vom trimite din nou la promulgare”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri la Dâmboviţa.

Senatorul PSD Titus Corlăţean, iniţiatorul legii, a scris pe Facebook că preşedintele „Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este şi nu va fi preşedintele nostru, al românilor. Este o persoană care dispreţuieşte simbolistica naţională românească şi care le refuză românilor bucuria de a sărbători, potrivit legii, recunoaşterea internaţională a Marii Uniri a Transilvaniei cu România”.

Corlăţean a adăugat că „şeful statului nu se poate substitui voinţei Parlamentului şi nici Curţii Constituţionale, instituţii care au decis deja asupra oportunităţii, legalităţii şi constituţionalităţii acestei legi şi, mai presus de orice, nu poate câştiga bătălia împotriva propriului popor, a simbolisticii fundamentale româneşti, care trebuie onorată şi care trebuie să marcheze în egală măsură şi onoarea memoriei unor demni înaintaşi, care au pus mai presus de orice interesele naţionale româneşti în detrimentul altor interese, mult mai mărunte, omeneşti, egoiste, pe care în prezent le împărtăşeşte pe deplin numitul Klaus Werner Iohannis”.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis marţi Parlamentului, pentru reexaminare Legea care are ca obiect de reglementare declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, informează Administraţia Prezidenţială. „Adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici, atât din partea experţilor, cât şi a organizaţiilor neguvernamentale”, a argumentat şeful statului.

Pe 15 iulie, Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la legea de declarare a zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon. Legea a fost trimisă spre promulgare de către Parlament pe 19 mai, iar sesizarea la CCR a fost formulată de şeful statului pe data de 5 iunie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

VE l
16.09.2020, 14:49:01

Voi,"ciumaților" roșcați,nu sunteți în stare să respectați cum se cuvine ziua de 1 Decembrie 1918 ,prin circoteca făcută ani de zile și, acum,mai inventați noi sărbători inutile.Un mic exemplu poate vă va edifica :națiunile Europei nu sărbătoresc ziua înfrângerii lui Hitler la data încheierii Tratatului de pace de la Paris 1947.

+1 (1 vot)
Mandrean Paul
16.09.2020, 15:37:40

Iude pesediste! Dupa ce v-ati batut joc de Romania cot la cot cu udmr, acuma va spalati pe maini ca Pilat din Pont, iudelor!! Dupa ce ati vrut sa acordati autonomie teritoriala asa-zisului "tinut sekoiesc" la ordinul budapestei, acuma veniti sa ne spuneti ca usturoi nu ati mancat si nu va pute gura, iudelor! "Jo napot kívanok, psd" Stiti voi de ce, iudelor!

Modifică Setările