Ciolacu, despre măsurile de combatere a creşterii preţului la carburanţi: Va trebui să luăm în considerare plafonarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în ceea ce priveşte combaterea creşterii preţurilor la carburanţi, că se caută soluţii unitare la nivelul UE, explicând că abordarea unitară a ţărilor generează concurenţă neloială, dar şi că ţara noastră va trebui să ia în considerare plafonarea preţului la carburanţi.

„Suntem într-o dinamică şi am văzut că în 6 luni de zile au fost, până acum, trei pachete. Am văzut ieri, la Summit-ul G7 că au venit comuniştii din SUA şi Franţa cu o plafonare a preţului la carburant, dar probabil că aceşti comunişti au dreptul să fie comunişti. S-a venit cu această măsură, cu 5 lei la 10 litri, în care jumătate din sumă să fie susţinut de către statul român, jumătate de către companii. Vreau să vă spun că în acest moment suntem al doilea cel mai mic preţ din Europa. Faptul că vorbim de o predictibilitate pe trei luni în care preţul carburanţilor să nu mai crească, deja este un pas înainte”, a psus Marcel Ciolacu în ceea ce priveşte măsurile avute în vedere pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi. 

Şeful PSD a mai sppus că în cadrul Summitului G7 „s-a mers cu plafonarea la nivelul petrolului”, ca măsură de combatere a preţurilor în cadrul discuţiilor. „Totul este în dinamică şi vom vedea ce măsuri vor mai trebui impuse. Această abordare de la summit-ul G7 ne arată că, şi de această dată, PSD a venit cu soluţia corectă”, a mai completat liderul PSD. 

„Avem şi realitate: avem cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria, acolo unde preţul este plafonat (...) Am avut discuţii la Bruxelles şi se caută soluţii unitare la nivelul UE, pentru că abordarea individuală a fiecărei ţări va genera concurenţă neloială. (...) Eu rămân la părerea că dacă se intră iarăşi într-o zonă puţin predictibilă va trebui să luăm în considerare plafonarea”, a mai spus Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite