Ciolacu, despre OUG-ul lui Cîţu pentru amânarea ratelor: Numai un cămătar putea să facă acest lucru. Normal că am luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu Inquam Photos / George Calin

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a criticat miercuri într-un inteviu la „Adevărul Live” Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru amânarea plăţii ratelor la bănci, precizând că formaţiunea sa are de două săptămâni un proiect legislativ în acest sens. „Cum să vii tu ministru de Finanţe să propui dobândă la dobândă? Numai un cămătar putea să facă acest lucru”, a declarat Ciolacu.

Adevărul: Guvernul a venit cu OUG în care a legiferat amânarea plăţii ratelor la bănci. PSD a venit ieri cu un proiect de lege în Senat în care a inclus pentru amânare şi persoanele cu datorii şi firmele aflate în insolvenţă. 

Marcel Ciolacu: Joia trecută Guvernul a dat o Ordonanţă. PSD are de două săptămâni depus acest proiect legislativ. Cu adevărat a fost dezbătut ieri în Senat. Mare parte din proiectul nostru se găseşte şi în Ordonanţă. Noi avem o abordare mai lejeră. Vă dau un singur exemplu. IMM-urile trebuie să demonstreze la bancă dacă au fost afectate direct sau indirect de pandemia de coronavirus. De ce trebuie să facă acest lucru banca? În ce măsură e îndreptăţită banca să spună dacă eu am fost afectat sau nu de coronavirus? 

Poate că unii nu vor să plătească băncii, invocând doar teoretic aceste probleme financiare din vremea pandemiei

Staţi uşor, e o perioadă foarte bine delimitată. Iar banca îşi recuperează aceste dobânzi şi rate. Este o amânare a dobânzilor şi a ratelor. Şi o prelungire a contractului. Cum să vii tu ministru de Finanţe să propui dobândă la dobândă? Adică dobânda să o capitalizezi în credit şi pe urmă să iei dobândă luna următoare. Deci lună de lună tu pui dobânda în credit şi iei dobândă din nou la sfârşitul perioadei de criză. Numai un cămătar putea să facă acest lucru. E normal că am luat foc şi noi susţinem proiectul nostru în continuare, vineri o să intre la Camera Deputaţilor la votul final.

Interviul integral cu liderul PSD: INTERVIU Marcel Ciolacu: Guvernul să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale. Concursul de proiecte nu e benefic, ci agită societatea

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite